Vegetarische parelcouscous met munt

Parelcouscous eet ik graag. Persoonlijk vind ik het lekkerder dan de gewone couscous. Ik houd ook erg van de Marokkaanse smaken en die komen goed samen in het onderstaande recept van vegetarische parelcouscous met munt. Het is niet moeilijk om te maken en het is vrij snel klaar.
Heb je niet alle kruiden in huis, dan kun je ook kiezen voor shoarmakruiden of een kant en klaar kruidenmengsel: ras el hanout. Dit kun je kopen in de supermarkt.
Het lekkere van dit couscous gerecht vind ik dat meerdere smaken samen komen, namelijk hartig, een beetje pittig en een beetje zoetig (o.a. van de rozijnen en de kaneel).

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 100 gram parelcouscous
  • 200 gram vegetarische kipreepjes
  • 50 gram rozijnen
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 100 gram snoeptomaatjes
  • 1 ui
  • ½ rode puntpaprika
  • 4 takjes munt
  • 3 takjes oregano
  • 1 theelepel gehakte knoflook (Go-Tan) of knoflookpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 maggiblokjes
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • 2 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Vegetarische parelcouscous met munt

Vegetarische parelcouscous met munt

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 25-30 minuten

  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Wel de rozijnen in een bakje met heet water in ca. 10 minuten.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan of wokpan en fruit de ui en paprika in ca. 5 minuten zacht.
  • Voeg de kipreepjes en alle kruiden, behalve de oregano en munt, toe en bak ca. 5 minuten mee.
  • Verkruimel de maggiblokjes en voeg toe.
  • Snijd de abrikozen in reepjes en voeg toe, evenals de gewelde rozijnen.
  • Snijd de tomaatjes door de helft en voeg toe.
  • Voeg ook de sweet chilisaus toe.
  • Ris de blaadjes van de takjes munt en oregano. Houd een paar blaadjes van de munt achter voor de garnering en snijd de rest van de blaadjes fijn en voeg toe.
  • Roer alles goed door en laat nog ca. 5 minuten doorbakken op zacht vuur. Wordt het geheel te droog, voeg dan een scheutje water toe.
  • Voeg de parelcouscous toe in de pan, roer alles goed door en maak op smaak met zout en peper.
  • Schep de couscous op de borden en garneer met de achtergehouden blaadjes munt.

Meer recepten met parelcouscous:

Parelcouscous met halloumi
Parelcouscous met kip en rozijnen
Parelcouscous vegan shoarma
Parelcouscous met vegetarische kipstukjes
Parelcouscous met rode biet en sinaasappel
Parelcouscous met gegrilde nectarine

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners