Vliegen vangen

Vliegen en insecten hebben weliswaar een functie in de natuur en het ecosysteem, maar ze kunnen ook erg hinderlijk zijn. Heb je bijvoorbeeld last van fruitvliegjes, varenrouwmuggen, bladluizen of muggen, dan wil je daar toch het liefst van vanaf, en dan vooral op een milieuvriendelijke manier.
Dat kan bijvoorbeeld met vliegen vangkaarten. Deze gele kaarten kun je eenvoudig in de aarde steken of anders ophangen. Ze hebben leuke vormen, van vlinders en bloemen.
De gele kleur trekt de vliegjes en insecten aan, en de plaklaag is zo sterk dat ze daarna niet meer kunnen ontsnappen. De kaarten houden zeker 3 tot 6 maanden hun plakkracht en kunnen gemakkelijk worden vervangen als ze vol zitten.

Vorig jaar had ik thuis veel last van varenrouwmuggen in de kamerplanten. Gelukkig hielpen de vangkaarten erg goed en is het probleem verholpen. Zodra er toch nieuwe rouwmuggen tevoorschijn komen, zal ik gelijk weer de Vliegen Vangkaarten in de potgrond steken.
Ik heb trouwens geleerd dat het helpt om de planten niet overmatig water te geven. De rouwmuggen zijn namelijk dol op vochtige grond.

Vliegen Vangkaarten
Vliegen Vangkaarten

De Vliegen Vangkaarten zijn verkrijgbaar in de TipTopper Shop.

Voor fruitvliegjes is er ook nog een andere gemakkelijke manier om ze te vangen, met water, appelazijn en een scheutje afwasmiddel. Dit, en handige tips om fruitvliegjes te voorkomen, lees je allemaal in de TipTopper blog “Fruitvliegjes”.

Fruitvliegjes bestrijden
Fruitvliegjes bestrijden

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners