Parelcouscous met halloumi

Parelcouscous is erg lekker in combinatie met hartige en zoete smaken, wat ik zelf erg lekker vind. In dit gemakkelijke en gezonde recept heb ik gekozen voor couscous met abrikozen en dadels aan de ene kant en tomaatjes en sojabonen aan de andere kant. De halloumi geeft het geheel een extra hartige smaak.
Heb je geen parelcouscous in huis, dan kun je ook kiezen voor de klassieke couscous met kleine korrel of voor de mediterraanse orzo of kritharaki (twee benamingen voor rijstpasta).
De parelcouscous met halloumi past uitstekend in het TipTopper dieet.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 150 gram parelcouscous
  • 150 gram halloumi
  • 1 ui
  • ½ courgette
  • 100 gram snoeptomaatjes of cherrytomaten
  • 150 gram sojabonen (diepvries, Bonduelle)
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 6 gedroogde dadels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 klein snufje chilipoeder
  • 1 eetlepel (gedroogde) bieslook (+ beetje voor garnering)
  • ½ eetlepel (gedroogde) oregano
  • peper en zout
Parelcouscous met halloumi
Parelcouscous met halloumi
Parelcouscous met halloumi - close-up
Parelcouscous met halloumi - detail

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 20-25 minuten

  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de ui en snijd in plakjes
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui totdat deze glazig is.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes en voeg toe aan de pan.
  • Snijd de tomaatjes, abrikozen en dadels in plakjes en voeg toe aan de pan.
  • Voeg ook de kruiden toe.
  • Roer goed door en laat op laag vuur zachtjes pruttelen.
  • Snijd de halloumi in plakjes en gril deze in een heel klein beetje olie in een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur.
  • Als de plakjes halloumi lichtbruin worden, draai ze dan om en grill ook de andere zijde. Dit duurt in totaal ca. 10 minuten.
  • Kook de sojaboontjes in een aparte pan in een laagje kokend water (eventueel wat zout toevoegen) in ca. 5 minuten beetgaar. Je kunt ze ook meebakken in de koekenpan, maar mijn ervaring is dat ze dan wat hard blijven.
  • Giet de sojaboontjes af en voeg toe in de hapjespan.
  • Als de parelcouscous gaar is, giet dan af en voeg toe in de hapjespan.
  • Schep het couscousmengsel op de borden en garneer met de plakjes halloumi.
  • Bestrooi tenslotte met wat bieslook.

Meer recepten met parelcouscous:

Parelcouscous met kip en rozijnen
Parelcouscous vegan shoarma
Parelcouscous vegetarisch met munt
Parelcouscous met vegetarische kipstukjes
Parelcouscous met rode biet en sinaasappel
Parelcouscous met gegrilde nectarine

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners