Quinoa met paksoi en kabeljauw

Paksoi is niet een echt bekende groente, maar wel heel gezond. Het bevat veel vitamines en mineralen, zoals vitamine A (in 100 gram zit al ruim 100 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) en vitamine C (bijna 75% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid).
Je kunt veel doen met paksoi, zoals roerbakken, stoven of koken, maar je kunt het ook rauw in een salade eten.
Ik heb een lekker gerecht bedacht met paksoi, namelijk quinoa (ook erg gezond) met paksoi, champignons en kabeljauw. Een heerlijk gerecht dat goed past in het TipTopper dieet.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 1 struik paksoi
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 bakje champignons (250 gram)
  • 150 gram quinoa
  • 2 stuks kabeljauwhaas of –filet (vers of uit diepvries)
  • ½ bakje verse dille (of 1 eetlepel gedroogde dille)
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel gemberpasta, gemberpoeder of blokje gember (zie blog Gember)
  • 2 eetlepels olie
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.
  • Bak de paprika in de olie zacht en voeg de gember toe.
  • Was de paksoi, snijd hem in de lengte in vieren, snijd de onderkant er af en verwijder het hart.
  • Snijd het groene blad van de paksoi en houd dit nog even apart.
  • Snijd vervolgens de witte stengels in stukjes en voeg toe aan de paprika.
  • Wrijf de champignons schoon met een borsteltje of stukje keukenpapier en snijd in plakjes.
  • Voeg de champignons toe de paprika/paksoi, samen met de zout en de kerriepoeder.
  • Bak nog ca. 5 minuten door, totdat de paksoi zachter begint te worden.
  • Snijd het groen van de paksoi in dunne reepjes en voeg toe.
  • Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en bak in een koekenpan met de olie op middelhoog vuur gaar en goudbruin.
  • Roer de quinoa door de groente en roer door.
  • Snijd het groen van de takjes dille fijn en voeg toe aan de quinoa.
  • Maak indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Schep de quinoa op een bord, leg de kabeljauw er op en garneer met een takje dille.
Quinoa met paksoi en kabeljauw
Quinoa met paksoi en kabeljauw

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners