Vega pangang met nasi

Vind je babi pangang ook zo lekker? Omdat ik minder vlees wil eten, en liefst al helemaal geen varkensvlees, heb ik een alternatief bedacht voor babi pangang, namelijk met vegetarische wokreepjes. Vegetarische nasi erbij, en het smullen kan beginnen. Dit gerecht past heel goed in het TipTopper dieet.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

Voor de nasi:

  • 1 pakket nasigroenten (450 gram)
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel knoflookpasta of –poeder
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eieren

Voor de vega pangang:

  • 1 bakje vegetarische wokreepjes (175 gram)
  • 2 theelepels gember of 2 gemberblokjes (zie blog over gember)
  • 1 banaan
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • ½ bouillonblokje of 2 theelepels bouillonpoeder (zie blog bouillon)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • 1 eetlepel olijfolie (paprika) en ½ eetlepel voor de wokreepjes
  • 150 ml water

Bereiding:

Vegetarische nasi:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roerbak de nasigroenten in een hapjespan of wokpan met de kurkuma, knoflook, peper en zout in de olie ca. 10 minuten totdat ze de gewenste knapperigheid hebben.
  • Voeg tenslotte de rijst toe en roer goed door.
  • Schep op de borden, samen met de vega pangang.
  • Bak de eitjes in een koekenpan en serveer bij de maaltijd.
Vega pangang met vegetarische nasi
Vega pangang met vegetarische nasi

Vega pangang:

  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.
  • Bak de paprika in de olie zacht en voeg de gember toe.
  • Pel de banaan en snijd in kleine stukjes.
  • Voeg de banaan en de tomatenblokjes toe aan de paprika, samen met de bouillon, het water, de sojasaus en de sweet chili saus.
  • Laat ca. 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Bak de wokreepjes in een koekenpan met de olie op middelhoog vuur goudbruin.
  • Als de saus te dik is, voeg dan wat extra water toe.
  • Maak op smaak met zout en peper.
  • Roer tenslotte de wokreepjes door de saus (dit kun je het beste op het laatst doen zodat de reepjes knapperig blijven)

Tip:

Serveer met atjar tjampoer.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners