Ontbijtshake met banaan en kersen

Een gezond ontbijt is altijd een goede start van de dag. Ik vind een ontbijtshake vaak erg lekker en handig. Basis is bij mij altijd banaan, havermout en lijnzaad (voor de vezels) en daarbij varieer ik met de soort melk. Mijn voorkeur is trouwens havermelk, maar gewone melk, karnemelk of sojamelk en dergelijke kan ook. Verder vul ik aan met vers of diepvries fruit, wat ik op dat moment voor handen heb en waar ik dan zin in heb. Kortom, je kunt naar hartenlust variëren. In onderstaand recept vind je een variatie met verse kersen en amandelen. Deze past prima in het TipTopper dieet.

Ingrediënten:

Voor 1 ontbijtshake

  • 1 banaan
  • 10-12 kersen
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 20 gram amandelen (ongezouten ongebrand)
  • 150 ml havermelk (of naar keuze andere melk)

Bereiding:

  • Pel de banaan en snijd in stukken
  • Was en ontpit de kersen (voor tip ontpitten zie onze blog)
  • Doe banaan, kersen en alle andere ingrediënten in een blender en maak er een drinkbare shake van.

Eet/drink smakelijk!

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners