Wist je dat je tomatensaus lekker romig en smeuiig kunt maken met hüttenkäse ofwel cottage cheese? (eigenlijk raar dat hier geen Nederlands woord voor is). En het is nog eiwitrijk ook.
Ik heb een heerlijk en gemakkelijk vegetarisch recept voor je voor tortellini met een saus van tomaten, zowel verse als gedroogde, kruiden, champignons en dus met hüttenkäse.
Natuurlijk kun je aan de saus diverse groenten of zelfs (plantaardig) vlees toevoegen, net wat je lekker vindt en wat je in huis hebt.
Voor de tortellini heb ik in dit recept gekozen voor harde tortellini met ricotta/spinazie vulling. Uiteraard kun je ook andere vulling gebruiken, of verse tortellini uit het koelvak.
In plaats van tortellini kun je ook andere soorten pasta of gnocchi gebruiken.
Ingrediënten:
(voor 2-3 personen)
1 zakje harde tortellini met ricotta/spinazie vulling (of andere naar keuze)
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 bakje kastanjechampignons 250 gram
3 roma tomaten
100 gram gedroogde tomaten op olie
1 bakje hüttenkäse ofwel cottage cheese 200 gram
1 eetlepel balsamico azijn
3 takjes oregano of 1 eetlepel gedroogd
2 blaadjes salie (optioneel)
10 gram basilicum (of 1 eetlepel gedroogd)
1 eetlepel olijfolie
2 maggiblokjes
geraspte parmiggiano reggiano
100 gram snoeptomaatjes (optineel, garnering)
peper en zout
Bereiding
Bereidingstijd ca. 30 minuten
Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking
Pel en snipper de ui.
Hak de knoflook fijn.
Verhit in een hapjespan de olie en fruit de ui en knoflook ca. 5 minuten.
Verkruimel de maggiblokjes en voeg toe.
Wrijf de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snij in plakjes.
Bak de champignons ca. 10 minuten mee met de ui en knoflook op zacht vuur.
Snijd 1 tomaat in kleine blokjes. Voeg deze op het laatst toe.
Doe de overige 2 tomaten, de gedroogde tomaten, de hüttenkäse, azijn en kruiden in een blender en maak er een gladde saus van. Wordt het te dik, voeg dan wat olie van de tomaten toe of wat water.
Voeg de saus en de gekookte tortellini toe aan het champignon mengsel en roer goed door.
Maak op smaak met zout en peper.
Snijd de snoeptomaatjes doormidden.
Schep de tortellini op de borden en garneer met de snoeptomaatjes.
Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper en maak af met de parmiggiano reggiano en een paar blaadjes basilicum.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.