Mexicaanse worteltortilla's

Met tortilla’s kun je eindeloos variëren. Bijvoorbeeld opgerold met roomkaas en zalm als voorgerecht of bij de borrel, gevuld en gerold gegratineerd in de oven, of als dubbel gevouwen wrap gevuld met groenten, peulvruchten, of wat je maar wilt. Tegenwoordig kun je ook tortilla’s kopen die voor een groot deel uit groente bestaan, bijvoorbeeld de paprika-, bieten- en worteltortilla van No Fairytales. Die kun je in veel supermarkten kopen. Een gezonde keuze, en door de kleur ziet je maaltijd er nóg smakelijker uit.
Ik heb voor jou een lekker, eenvoudig en gezond recept, namelijk een Mexicaanse worteltortilla, gevuld met diverse groenten en kidneybonen. Dit recept uit het TipTopper dieet is een echte aanrader als je gezond wilt afvallen en vooral lekker en gevarieerd wilt eten.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 4 stuks worteltortilla’s (pak van 5, No Fairytales)
  • 1 blikje kidneybonen 400 gram
  • 1 rode puntpaprika
  • 100 gram tomaten
  • 1 halve courgette
  • 1 rode ui
  • 100 gram doperwtjes (diepvries)
  • 2 lenteuitjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel knoflookpoeder of –pasta
  • 1 klein snufje chilipoeder (naar smaak)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram geroosterde kikkererwten (optioneel) (van te voren bereid, zie recept geroosterde kikkererwten)
  • Zout en peper
Wortel tortilla's met groenten en kidneybonen

Mexicaanse worteltortilla's met groenten, kidneybonen en geroosterde kikkererwten

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 30 minuten

  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen.
  • Was de courgette en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de lenteuitjes in dunne ringetjes.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en roerbak de paprika, ui, lenteui en courgette ca. 5-10 minuten.
  • Voeg de kruiden toe.
  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe in de pan, samen met de doperwtjes.
  • Laat nog ca. 5 minuten mee pruttelen.
  • Giet de kidneybonen af in een vergiet en spoel af totdat het niet meer schuimt.
  • Doe in de pan, roer door en verwarm nog even mee.
  • Maak op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de tortilla’s ca. 1 minuut in de magnetron, of leg ze op een bord op een pan kokend water totdat ze voldoende warm zijn (duurt langer)
  • Leg op elk van 2 grote borden 2 tortilla’s.
  • Verdeel het mengsel over de tortilla’s en bestrooi eventueel met wat geroosterde kikkererwten voor een knapperige bite.
  • Vouw de tortilla’s dubbel en serveer.

Tip:

Vervang de doperwtjes door een klein blikje maiskorrels

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners