Rode curry met kip en paddenstoelen

Als je houdt van Thaise smaken, dan is rode curry met kipgehakt en paddenstoelen een lekker gerecht. Ik heb een lekker en gezond recept voor je van rode curry met kipgehakt, paprika en paddenstoelen. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt. Als tegenhanger van de pittige smaak is het zuurtje van de limoen erg lekker. Rijst er bij (bijvoorbeeld zilvervliesrijst vanwege de vezels) en je hebt een heerlijke maaltijd die ook prima past in het TipTopper dieet.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 250 gram kipgehakt
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 ui
  • 1 kleine rode peper
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 200 gram paddenstoelenmix (bakje)
  • 2 maggiblokjes
  • 1 theelepel knoflookpasta (Go-Tan) of 1 teen vers
  • 1 theelepel gemberpasta (Go-Tan) of 1 cm vers geraspt
  • 1 theelepel citroengraspasta (Go-Tan)
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 eetlepel sojasaus of eventueel ketjap
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • 1 eetlepel gedroogde koriander (of 2 takjes vers, gesneden)
  • peper en zout
  • 1 eetlepel sesamzaadjes (optioneel)

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 30 minuten

  • Kook de zilvervliesrijs volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verwijder de zaadlijsten van het rode pepertje en snijd zeer fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan en voeg de knoflook, gember en citroengras toe.
  • Verkruimel de maggiblokjes en voeg eveneens toe.
  • Roer door en voeg de ui, peper en paprika toe.
  • Bak op middelhoog vuur ca. 5 minuten.
  • Voeg de gehakt toe en maak rul met een vork.
  • Maak de paddenstoelen schoon met een stukje keukenpapier en snijd in plakjes.
  • Als het gehakt gaar is, doe dan ook de paddenstoelen in de pan en bak ca. 5 minuten mee.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de helft van de limoen uit.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, evenals koriander, de geraspte schil (zest) en het limoensap, de sojasaus en sweet chilisaus.
  • Laat het geheel ca. 10 minuten op laag vuur sudderen.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Schep de rijst op de borden, eventueel met behulp van een kookring of kookhart als je die hebt.
  • Schep de curry er om heen en garneer eventueel met een beetje sesamzaad.
Rode curry met kipgehakt en paddenstoelen
Rode curry met kipgehakt en paddenstoelen
Rode curry met kipgehakt en paddenstoelen - detail
Rode curry met kipgehakt en paddenstoelen - detail

Tip:

Houd je curry over? Bewaar die dan voor de volgende dag en maak er een lekker soepje van door toevoeging van een beetje water en een paar eetlepels yoghurt. Maak eventueel op smaak met extra zout en peper, sojasaus of chilisaus. Dit hangt af van de hoeveelheid soep die je maakt en wat je zelf het lekkerste vindt. Lekker als lunch.

Soep van rode curry met kipgehakt en paddenstoelen
Soep van rode curry met kipgehakt en paddenstoelen

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners