Pittige sperziebonen met kip

Ben je op zoek naar een gemakkelijk, gezond en koolhydraatarm recept, dan is de pittige sperziebonenschotel met kip misschien iets voor jou. Wil je liever een vegetarische of veganistische variant, dan kun je de kip vervangen door een plantaardige versie.
En wil je toch liever wat rijst erbij, dan kan dat natuurlijk ook. Gebruik dan wat minder sperziebonen en kip. Alleen is je gerecht dan wel minder koolhydraatarm.
De pittige sperziebonen met kip passen heel goed in het TipTopper dieet.


Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 500 gram sperziebonen
  • 1 sjalot
  • ½ rode puntpaprika
  • 1 cm gember (of 1 theelepel gemberpasta Go-Tan)
  • 1 theelepel knoflookpasta (Go-Tan) of knoflookpoeder
  • 350 gram kipdijfilet
  • 1 limoen
  • 1 tomaat
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel srirachasaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
Pittige sperziebonen met kip
Pittige sperziebonen met kip

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 30-35 minuten

  • Dop de sperziebonen en snijd ze in stukjes van ca. 3 cm.
  • Kook de sperziebonen gaar in kokend water met wat zout in ca. 10-15 minuten.
  • Pel ondertussen de sjalot en snipper deze in kleine stukjes.
  • Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd in stukjes
  • Schil de gember en rasp fijn (of gebruik de pasta)
  • Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en paprika, samen met de gember, knoflook en alle kruiden gedurende ca. 5 minuten.
  • Snijd de kipdijfilet in reepjes of stukjes.
  • Bak de kip mee in de pan totdat ze lichtbruin gaan kleuren.
  • Rasp de schil van een limoen, snijd de vrucht doormidden en pers een helft uit.
  • Voeg de limoenrasp en het sap toe aan de pan.
  • Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe.
  • Voeg ook de srirachasaus toe en de sojasaus.
  • Laat het geheel op zacht vuur nog even 5 minuten sudderen.
  • Giet de gekookte sperziebonen af, voeg toe aan de pan en meng alles goed door.
  • Maak op smaak met peper en zout. Wil je het extra pittig, voeg dan nog wat extra srirachasaus toe.

Tip:

Serveer met zoetzure oosterse salade met taugé of met atjar.

Servies:

De gebruikte borden en schaaltjes komen uit de serie Porto reactief glazuur wit/blauw en zijn verkrijgbaar in de TipTopper Shop

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners