Kikkererwtenpasta met zalm

Als alternatief voor pasta, dat gemaakt is van tarwemeel, is kikkererwtenpasta een goed alternatief. Het is gemaakt van biologisch kikkererwtenmeel. Daardoor bevat het minder koolhydraten en is het bovendien glutenvrij.
Ik heb een recept bedacht van kikkererwtenpasta met gerookte zalm en een lekkere saus van tomaten en paprika. Dit recept is gemakkelijk en snel te maken en is nog gezond ook. Het past ook prima in het TipTopper dieet.
Wil je liever een vegetarische of vegan variant op dit recept, vervang dan de zalm door een plantaardige vleesvervanger.

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 200 gram kikkererwtenpasta (fusilli Dala Costa, Jumbo)
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 grote prei
  • 3 gekleurde mini puntpaprika’s geel, rood, oranje, of 1 rode puntpaprika
  • 4 (roma)tomaten
  • 15 gram verse dille (bakje) (of 1 eetlepel gedroogd)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 maggiblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 150 ml water
  • 100 ml havercuisine (of kookroom)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
Kikkererwtenpasta met zalm
Kikkererwtenpasta met zalm
Kikkererwtenpasta met zalm - detail
Kikkererwtenpasta met zalm - detail

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 20 minuten

  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in reepjes.
  • Was de prei, snijd in de lengte doormidden en snijd in halve ringen.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de prei en paprika zacht in ca. 5 minuten.
  • Kook de kikkererwtenpasta ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking (ca. 5 minuten) en giet af.
  • Verkruimel de maggiblokjes en voeg toe aan de prei en paprika, samen met de knoflookpoeder en paprikapoeder
  • Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe.
  • Voeg ook de tomatenpuree, de havercuisine en het water toe en laat het geheel nog zo’n 5 minuten pruttelen.
  • Snijd de dille fijn en houd paar takjes apart voor de garnering.
  • Voeg toe aan de pan.
  • Schep de kikkererwtenpasta bij de saus en roer goed door.
  • Snijd de zalm in reepjes, voeg toe en laat nog een minuutje mee verwarmen.
  • Maak op smaak met zout en peper en serveer.

Servies:

Het gebruikte bord is verkrijgbaar in de TipTopper shop

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners