Zoete aardappel

Hoewel de naam anders doet vermoeden is een zoete aardappel eigenlijk helemaal geen aardappel maar een groente. En wat voor één! Hij zit bomvol gezonde voedingsstoffen, zoals vitamine A en vezels. Een andere naam voor zoete aardappel is bataat.

Met een zoete aardappel kun je eindeloos variëren. Je kunt hem koken als een gewone aardappel, pureren, soep van maken, roerbakken, patatjes bakken en ga zo maar door.
De zoete aardappel kun je heel lekker combineren met hartige gerechten. Zie bijvoorbeeld de volgende recepten:

Zoete aardappel snijden
Zoete aardappel snijden

Ik heb een handige manier voor je om zoete aardappels te schillen.

  • Snijd de zoete aardappel eerst in plakken van ca. 1,5 cm dik. Dat gaat het gemakkelijkst met een groot mes, bijvoorbeeld een koksmes.
  • Schil de plakken vervolgens met een aardappelmesje.
  • Afhankelijk van de dikte van de aardappel en de toepassing kun je de plakken nog in kleinere stukken snijden.

Ditzelfde kun je trouwens ook toepassen voor gewone aardappels, meloen, knolselderij of gember.
Eerst in plakken snijden, en daarna pas schillen. Voor gember zou ik iets minder dikke plakken afsnijden.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners