Tijdens een brunch is het leuk om veel kleine hapjes te serveren, deels zoet, bijvoorbeeld met zoete broodjes, en deels hartig.
Ik heb een leuk en gezond (vegetarisch) recept voor je van een vogelnestje, gemaakt van havervlokken, ei en courgette, gevuld met snoeptomaatjes. Het leukste is om meerdere kleuren tomaatjes te gebruiken, maar alleen rode kan natuurlijk ook.
Deze vogelnestjes passen uitstekend in het TipTopper dieet.
Natuurlijk kun je deze vogelnestjes ook serveren als voorgerecht of bij een uitgebreide borrel.
Ingrediënten:
Voor 6 stuks
12 snoeptomaatjes (bijvoorbeeld gemengd geel en rood)
3 eetlepels havervlokken
1 theelepel bloem
1 ei
75 gram courgettespaghetti
Peper en zout
Benodigdheden:
6 (siliconen) muffinvormpjes
Vogelnestjes met tomateneitjes
Bereiding:
Bereidingstijd ca. 20-25 minuten incl. baktijd
Verwarm de oven voor op 180oC.
Meng alle ingrediënten, behalve de tomaatjes, in een kom goed door elkaar.
Maak eventueel op smaak met wat zout en peper.
Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes.
Druk met een lepel aan, zodat de wanden en de bodem van de vormpjes goed bedekt zijn.
Bak vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Was de tomaatjes (bestrooi eventueel met wat peper en zout) en leg in elk ‘nestje’ 2 tomaatjes.
Tip:
Maak de nestjes van te voren en leg er op het laatst de tomateneitjes in.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.