Paaseimuffins

Eieren passen helemaal bij Pasen. En wat is er dan lekkerder dan een paaseimuffin met bovenop een tomaatje in de vorm van een paasei. Erg leuk om te serveren bij de paasbrunch.
Je maakt ze gemakkelijk en snel door het mengen van ei, tomaatjes, een fijngesneden sjalot en Italiaanse kruiden. Een gezond recept dat ook goed past in het TipTopper dieet.

Deze paaseimuffins zijn heerlijk bij het ontbijt of bij de paasbrunch.

Wil je nog meer inspiratie voor je paasontbijt of paasbrunch? Bekijk dan eens de TipTopper paaspagina.

Ingrediënten:

Voor 6 stuks

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel volkoren speltmeel (of bloem)
  • 1 mespuntje bakpoeder
  • 50 gram snoeptomaatjes
  • 1 sjalot
  • 50 geraspte kaas
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • peper en zout
Paaseimuffin
Paaseimuffin

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 25 minuten (inclusief baktijd)

  • Verwarm de oven voor op 180oC
  • Meng de eieren, speltmeel en bakpoeder tot een glad geheel.
  • Pel de sjalot en snipper fijn.
  • Snijd 3 snoeptomaatjes in de lengte doormidden en houd apart voor garnering.
  • Snijd de rest van de tomaatjes in dunne plakjes.
  • Roer de tomaatjes, sjalot, kruiden en geraspte kaas door het eimengsel.
  • Maak op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het mengsel over 6 (silicone) muffinvormpjes
  • Leg op elk vormpje een half snoeptomaatje, met de snijkant naar beneden.
  • Bak de paaseimuffins in de voorverwarmde open ca. 15-18 minuten totdat ze goudbruin zijn.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners