Aardbeientompouce

Aardbeien zijn lekker, gezond en bevatten weinig calorieën. Ze zijn heerlijk om los te eten of in een fruitsalade, maar ook in andere salades of in gebak.
Ik heb een leuk recept voor je voor overheerlijke aardbeientompouces, met dunne krokante volkorencrackers, mascarpone creme en gemarineerde aardbeien.
Deze aardbeientompouces kun je met trots serveren aan je visite bij de koffie of thee, maar ook als dessert. En wat dacht je van aardbeientompouces bij de brunch? Leuk idee voor bijvoorbeeld je paasbrunch.

Ingrediënten:

Voor 4 stuks

  • 500 gram aardbeien
  • 100 gram mascarpone of roomkaas
  • 8 stuks dunne krokante volkorencrackers (bijvoorbeeld Thin Crisp volkoren roggecrackers van de Lidl)
  • 4 theelepels agavesiroop (of alternatief: vloeibare honing)
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel gedroogde munt
Aardbeientompouce met mascarpone creme en crispy volkorencracker
Aardbeientompouce met mascarpone creme en crispy volkorencracker

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 40 minuten incl. marineren

  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd in dunne plakjes van ca. 2 mm.
  • Maak in een kom een marinade van 3 theelepels agavesiroop en de 2 theelepels balsamicoazijn.
  • Voeg de aardbeien toe, schep het geheel goed door en zet ca. 30 minuten in de koelkast. Tussendoor nog eens omscheppen.
  • Meng intussen de mascarpone met 1 theelepel agavesiroop en de munt.
  • Proef of de mascarpone zoet genoeg is naar je smaak, voeg anders nog wat extra agavesiroop toe.
  • Als de aardbeien klaar zijn, kun je beginnen met de opmaak van de tompouces. Liever niet eerder, want de crackers mogen niet te slap worden.
  • Let de crackers op een werkblad of snijplank en verdeel de mascarpone over de crackers. Strijk goed uit, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel.
  • Verdeel nu de plakjes aardbei over de mascarpone.
  • Leg vervolgens twee belegde crackers op elkaar en klaar is je tompouce.

Tip:

  • Wacht niet te lang met serveren omdat anders de crackers slap kunnen worden. Ze kunt eventueel de aardbeien en mascarpone crème van te voren klaar maken en dan de tompouces op het laatst afmaken.

Tip:

  • Eet je de aardbeien liever puur en ongezoet, laat dan het marineren achterwege.

Meer Tip/Topper recepten met aardbeien:

Chia ontbijt met aardbeien, banaan en druiven

Griekse yoghurt met vers fruit

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners