Venkel-paprikasoep

Venkel is een gezonde groente en is erg lekker in een stoofschotel, salade of soep. Ik hou wel van die anijsachtige smaak. Ik wilde weer eens een veganistische soep maken, die ook nog eens koolhydraatarm is en zonder vet. Zo kwam ik op een heldere soep van venkel en drie kleuren paprika. Wat fijngesneden dille erbij en je hebt een heerlijke soep, bijvoorbeeld als lunch of als voorafje.
Het zal je niet verbazen dat deze soep uitstekend past in het TipTopper dieet.
Ik heb drie kleuren paprika gebruikt omdat ik dat er zo kleurig uit vond zien. Uiteraard kun je ook kiezen voor één kleur.

Ingrediënten:

Voor 2 kommen

  • 1 venkel
  • ½ rode puntpaprika
  • ½ gele puntpaprika
  • ½ oranje puntpaprika
  • ½ liter groentenbouillon
  • 15 gram dille
  • 1 theelepel uipoeder
  • peper en zout
Venkel-paprikasoep
Venkel-paprikasoep

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 20 minuten

  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in reepjes.
  • Verwijder de onderkant en hart van de venkel, evenals de uitsteeksels.
  • Snijd de venkel in reepjes.
  • Breng 500 ml groentebouillon aan de kook (bijvoorbeeld met water en bouillonpoeder of maggiblokjes) en kook hierin de venkel en paprika gaar in ca. 15 minuten.
  • Snijd de dille fijn en voeg toe, evenals de uipoeder.
  • Maak op smaak met peper en zout.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners