Tulptomaatjes met mozzarella

Kleine hapjes bij een borrel, bij een buffet of als amuse bij een diner moeten niet alleen lekker zijn, maar bij voorkeur ook gezond.
Wil je hapjes die ook nog eens bij de lente passen, of bijvoorbeeld bij Pasen, dan heb ik een hele goede suggestie voor je:
Tulpjes van tomaat, mozzarella en augurk. Deze kun je op een schaal of, in geval van een amuse, op een klein schaaltje leggen. Maar ook leuk is om ze te ‘planten’ in een mini pasteibakje, gevuld met humus of doperwtenpuree.
Het is een lekker en gezond recept dat ook heel goed past in het TipTopper dieet. Het is heel snel en gemakkelijk te maken. Ik weet zeker dat je iedereen zult verrassen met deze tulp tomaatjes.

Voor een vegan versie van deze tulpjes kun je de mozzarella vervangen door een Amsterdams uitje, zilveruitje of olijf. Laat dan het pasteibakje weg.

Ingrediënten:

Voor 8 stuks

  • 8 snoeptomaatjes, van ongeveer gelijke grootte, bij voorkeur niet te klein.
  • 8 mozzarella bolletjes
  • 8 kleine augurkjes zoetzuur
  • 1 pakje mini pasteibakjes
  • 1 bakje humus

Verder nodig: 8 cocktailprikkers

Tulptomaatjes met mozzarella
Tulptomaatjes met mozzarella
Tulptomaatjes met mozzarella
Tulptomaatjes met mozzarella

Bereiding:

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

  • Bak de pasteibakjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat een beetje afkoelen en vul ze met een schepje humus. De pasteibakjes die over zijn kun je naar wens vullen en apart serveren.
  • Was de tomaatjes en snijd ze in de lengte doormidden vanaf de bovenkant, op een halve centimeter na. Hol ze voorzichtig uit met een mesje of lepeltje. Dep droog met een stukje keukenpapier.
  • Giet het vocht van de mozzarellabolletjes en bestrooi licht met zout.
  • Snijd de augurkjes ook in de lengte doormidden vanaf de bovenkant, op een halve centimeter na.
  • Vouw het tomaatje een beetje open en schuif er een kaasblokje tussen.
  • Prik de cocktailprikker van onderaf door de tomaat, en schuif het mozzarellabolletje er op.
  • Duw de augurk een beetje met je vingers uit elkaar. Prik de cocktailprikker van bovenaf door de augurk en schuif de prikker een beetje door. De augurk vormt daarmee de blaadjes van de tulp.
  • Steek de tulpjes in de bakjes. Zorg dat je in de bodem prikt, zodat ze goed blijven staan.

Tip:

Leg de tulp tomaatjes op een bordje of schaaltje, dus zonder de pasteibakjes. Of leg 1 tulp tomaatje op een klein schaaltje en serveer als amuse.

Tip:

Vervang het bolletje mini mozzarella door een wit kaasblokje (Apetina).

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners