Sperziebonen met gebakken aardbei en mozzarella

Aardbeien zijn erg gezond en lekker. Ze bevatten ook weinig calorieën.
Meestal eet je aardbeien koud, bijvoorbeeld in een salade, in yoghurt, bij ijs of op een beschuitje. Maar wist je dat je aardbeien ook warm kunt eten? Bij voorbeeld door ze te bakken?
Ik heb een gezond, vegetarisch en koolhydraatarm recept voor je van sperziebonen met gebakken aardbeien en plakjes mozzarella. Dit superlekkere gerecht past ook prima in het TipTopper dieet.
Voor wat extra eiwitten heb ik nog een klein blikje kikkererwten toegevoegd.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 400 gram sperziebonen
  • 300 gram aardbeien
  • 1 bol mozzarella
  • 1 mini blikje kikkererwten
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel agavesiroop (of als alternatief honing)
  • 2 theelepels gedroogde munt (of fijngesneden vers)
  • peper en zout
Sperziebonen met gebakken aardbeien en mozzarella
Sperziebonen met gebakken aardbeien en mozzarella
Sperziebonen met gebakken aardbeien en mozzarella
Sperziebonen met gebakken aardbeien en mozzarella

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 25 minuten

  • Dop de sperziebonen, verwijder eventuele draden en snijd de bonen in stukjes van ca. 3 cm.
  • Kook de sperziebonen met wat zout gaar in ca. 15 minuten (afhankelijk van gewenste gaarheid).
  • Was ondertussen de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd eventueel doormidden (afhankelijk van de grootte van de aardbeien).
  • Snijd de bol mozzarella door de helft en vervolgens in plakjes van ca. 0,5 cm.
  • Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel af.
  • Giet de sperziebonen af als ze gaar zijn, voeg de kikkererwten toe en laat deze zachtjes mee verwarmen.
  • Verhit de olie in een ruime koekenpan.
  • Bak de aardbeien gedurende ca. 1 minuut op middelhoog vuur. Schep goed om.
  • Blus af met de balsamicoazijn en agavesiroop.
  • Voeg de helft van de munt toe en schep door.
  • Schep de sperziebonen met kikkererwten op de borden.
  • Verdeel hierover de aardbeien en de plakjes mozzarella.
  • Bestrooi met wat peper en eventueel zout en met de rest van de munt.

Tip:

Vervang de mozzarella door fetakaas of grillkaas, zoals halloumi. Je kunt ook vervangen door gerookte zalm, alleen in dat geval is het niet meer vegetarisch.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners