Roerbakgroenten met burrata

Burrata is een grote bol mozzarellakaas, gevuld met room en mozzarella. Heerlijk op een salade of bij een groenteschotel. Ook erg lekker in stukjes over een ovenschotel.
Ik heb nu een vegetarisch recept voor je met roerbakgroenten (prei, courgette, aubergine en tomaat) met daarboven op die heerlijke smeuïge burrata. Ik heb voor dit gerecht gekozen voor een hele bol, maar als je dat te veel van het goede vindt, kun je ook een halve bol per persoon kiezen.
Een bol burrata (100 gram) bevat 300 kCal. Maar doordat de roerbakgroenten weinig calorieën bevatten en het gerecht ook nog eens koolhydraatarm is, past het prima in het TipTopper dieet.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 1 grote prei
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 4 (roma)tomaten
  • 2 bollen burrata (als je een hele bol per persoon wilt)
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 maggiblokjes
  • 4 takjes peterselie
  • 2 maggiblokjes
  • 1 theelepel gehakte knoflook (of poeder)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 30 minuten

  • Verwijder de uiteinden van de aubergine en snijd in plakken van ca. 1 cm dik. Bestrooi de plakken met zout en laat 15 minuten rusten.
  • Was de prei en snijd in halve ringen.
  • Verwijder de uiteinden van de courgette en snijd in blokjes.
  • Wrijf het zout en vrijgekomen vocht van de aubergines en snijd in blokjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de prei, courgette en aubergines en knoflook ca. 10 minuten, tot alle groente zachter is geworden.
  • Snijd de tomaten in halve plakjes.
  • Voeg de tomaten toe in de pan.
  • Verkruimel de maggiblokjes en voeg toe, evenals de gedroogde kruiden.
  • Hak de peterselie grof (niet de steeltjes) en voeg eveneens toe. (houd kleine stukjes achter voor garnering).
  • Laat het geheel nog ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Schep het groente mengsel op de borden.
  • Haal de burrata uit de verpakking, dep voorzichtig droog en leg op de borden.
  • Bestrooi de burrata met wat peper en zout en garneer met een stukje peterselie.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners