Opvouwbaar vergiet

In de keuken gebruik ik bij het koken elke dag wel een paar keer een vergiet. Handig om bijvoorbeeld je aardappels, groente en pasta in af te gieten, om fruit en groenten in te wassen en spoelen en daarnaast ook te gebruiken als zeef (alleen niet fijnmazig). Ik gebruik al zo’n 30 jaar een handig klein handvergiet van Tupperware. Die wordt nu helaas wat minder, dus ik ben op zoek gegaan naar een alternatief.

Handig vergiet

Een vergiet neemt vrij veel ruimte in in je keukenkastje, dat is wel jammer. Maar ik heb ontdekt dat er nu ook opvouwbare vergieten verkrijgbaar zijn, zodat je dat probleem kunt oplossen.
Laatst heb ik er één gekocht bij Bol.com en ik ben er erg blij mee. Ga je hem gebruiken dan klap je hem gemakkelijk uit, wil je hem weer opbergen dan druk je hem weer in tot een plat pakketje. Mijn versie is groen, maar het is ook verkrijgbaar in rood. Ook verkrijgbaar in de TipTopper shop.

Opvouwbaar vergiet ingeklapt
Opvouwbaar vergiet ingeklapt
Opvouwbaar vergiet uitgeklapt
Opvouwbaar vergiet uitgeklapt

Het formaat is niet zo groot, en daardoor erg handzaam. Heb je twee handen nodig om af te gieten maar wil je het vergiet niet op de bodem van de gootsteenbak zetten, zet het vergiet dan op een schaaltje, zodat het voedsel niet in aanraking komt met de bodem.
Je kunt trouwens ook een grotere versie kopen die je door de handvaten uit te trekken in je gootsteen kunt hangen. Gemakkelijk voor grotere gerechten die je wilt afgieten of afspoelen. Je hebt dan je handen vrij en de voeding in het vergiet komt zo ook niet in contact met de bodem van je gootsteen. Lekker handig én hygiënisch dus.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners