Linzenpasta met broccoli en tonijn

Als variant op normale pasta van tarwe heb ik een recept gemaakt met linzenpasta. Heb je liever gewone pasta, dan kun je dat voor dit gerecht gewoon aanpassen. Kies dan bij voorkeur wel voor volkorenpasta. Een lekkere toevoeging aan dit gerecht vind ik zelf de tonijn en de broccoli. Weer eens iets anders.
Deze linzenpasta met broccoli en tonijn past ook goed in het TipTopper dieet.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 200 gram linzenpasta
  • 350 gram broccoli
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 grote ui
  • 1 blikje tonijn op olie (ca. 150 gram)
  • 100 gram tomaten
  • 150 gram champignon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel peper
  • 1 theelepel oregano
  • ½ theelepel tijm
  • Takje verse dille (of ½ theelepel gedroogd)
Linzenpasta met broccoli en tonijn - ingrediënten
Linzenpasta met broccoli en tonijn - ingrediënten
Linzenpasta met broccoli en tonijn
Linzenpasta met broccoli en tonijn

Bereiding:

  • Kook de linzenpasta in een ruime pan water volgens aanwijzing verpakking (beet)gaar en giet af.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook (met snufje zout) in ca. 5 minuten beetgaar.
  • Giet de broccoli vervolgens af in een vergiet en spoel af met koud water.
  • Snijd de ui in halve ringen en bak vervolgens in de olijfolie zacht.
  • Was de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten, snijd in kleine stukjes en voeg toe aan de ui.
  • Veeg de champignons schoon, snijd in plakjes en voeg toe aan ui/paprika mengsel.
  • Was de tomaat, verwijder de hartjes, snijd in blokjes en voeg toe aan het mengsel.
  • Voeg tevens zout, peper, oregano en tijm toe.
  • Bak het geheel onder af en toe roeren nog ca. 5 minuten door.
  • Giet de olie van de tonijn en vang dit op. Roer de tonijn vervolgen door het mengsel.
  • Voeg vervolgens de linzenpasta toe en roer door.
  • Roer als laatste voorzichtig de broccoli er door heen.
  • Maak indien nodig verder op smaak met zout, peper en extra kruiden.
  • Voeg eventueel een lepel van de olie van de tonijn toe.
  • Bestrooi met fijngesneden dille.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners