Gebakken watermeloen met witte kaas

Gebakken watermeloen vind ik erg lekker. Het smaakt wat zoeter dan ongebakken, en het is nog extra gezond ook doordat er extra lycopeen vrijkomt bij het verhitten. Dat is heel goed voor je hart, je bloeddruk en je cholesterol.
Ik heb een lekker vegetarisch lunchrecept voor je bedacht, met een grote plak gebakken meloen, witte kaas en cashewnoten. Past prima in het TipTopper dieet, is eenvoudig te maken en smaakt voortreffelijk.

Ingrediënten:

Voor 1 persoon

  • 1 dikke plak watermeloen, ca. 1,5 cm dik
  • 75 gram witte kaasblokjes (Apertina). Blokjes feta kaas kunnen ook.
  • 25 gram cashewnoten (ongezouten, ongebrand)
  • Paar blaadjes munt
  • ½ eetlepel olijfolie
Gebakken meloen met witte kaas
Gebakken meloen met witte kaas

Bereiding:

  • Schil de plak meloen.
  • Bak de meloen in een koekenpan de olijfolie in ca. 2-3 minuten op middelhoog vuur, keer om en bak ook de andere kant ca. 2-3 minuten, totdat de meloen donkerder rood kleurt en wat glazig wordt.
  • Leg de plak meloen op een bord.
  • Verdeel de cashewnoten en de witte kaas over de meloen.
  • Garneer met de blaadjes munt.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners