Bananenbrood is behoorlijk populair, vooral als je gezond wilt eten. Er zijn veel manieren om dit te maken, ook met toevoeging van andere ingrediënten.Ik vind het zelf ook erg lekker. Ik heb een recept voor je van een bananenbrood van speltmeel met toevoeging van dadels, abrikozen, zonnebloempitten en kokos. Een heerlijke combinatie. En wat handig is, het deeg hoeft niet te rijzen, dus de voorbereiding is gemakkelijk en snel. Daarna doet de oven zijn werk en kun je smullen van je heerlijke bananen-dadelbrood. Zonder geraffineerde suiker, en nog vegan ook. Je kunt een plak van je bananen-dadelbrood eten bij een kopje koffie of thee, of je eet het bij je ontbijt of serveert het bij de paasbrunch. Lekker zonder beleg, maar je kunt voor de verandering ook eens kiezen voor een plakje kaas of een beetje jam. Dus ook als je het TipTopper dieet volgt kun je best bananen-dadelbrood eten, als tussendoortje of als ontbijt.
Voor 1 brood
Bereidingstijd ca. 1 uur (inclusief baktijd)
Je kunt van het brood ook mini broodjes maken. Schep het beslag dan in muffinvormpjes. De baktijd is dan korter, namelijk ca. 30 minuten.