Zomerse kapucijnersalade

Bij zomers weer eet ik graag een frisse maaltijdsalade, meestal met pasta als basis, met daarbij verschillende ingrediënten, meestal een combinatie van zoet, zout en zuur.
Wil je liever koolhydraatarm eten, dan kun je de pasta ook heel goed vervangen door peulvruchten.
Ik heb een heerlijk, gemakkelijk en snel recept voor je van een zomerse maaltijdsalade met kapucijners in plaats van pasta. Echt een verrassend goed alternatief. En het past ook nog eens goed in het TipTopper dieet.

Natuurlijk kun je de ingrediënten naar hartenlust variëren met wat je maar in huis hebt of lekker vindt. Zo kun je bijvoorbeeld blokjes fetakaas toevoegen i.p.v. mozzarella, of blokjes ham of salami als het niet vegetarisch hoeft te zijn.

Deze zomerse kapucijnersalade is ook erg lekker bij de barbecue.

Zomerse kapucijnersalade
Zomerse kapucijnersalade

Ingrediënten:

Voor 2 personen (als maaltijd)

  • 1 grote pot kapucijners (jonge velderwten)
  • 1 half blikje perziken
  • 100 gram snoeptomaatjes (of cherrytomaatjes)
  • 1 klein sjalotje
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3 takjes peterselie (of 1 theelepel gedroogd)
  • 3 augurkensticks zoet-zuur
  • 100 gram mozzarella
  • 1 theelepel citroensap.
  • peper en zout
  • saus naar keuze, bijvoorbeeld yoghurtdressing, barbecuesaus of sambasaus
Zomerse kapucijnersalade
Zomerse kapucijnersalade

Bereiding:

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

  • Giet de kapucijners af in een vergiet en spoel af onder de kraan totdat er niet meer schuim op staat.
  • Schep de kapucijners in een grote kom of schaal.
  • Giet het sap van de perziken en snijd ze in blokjes. Voeg toe aan de kapucijners.
  • Was de tomaatjes en snijd de door midden, of in plakjes, afhankelijk van de grootte van de tomaatjes. Voeg toe.
  • Pel de sjalot en snipper deze fijn. Voeg toe.
  • Voeg de kappertjes toe.
  • Snijd de augurkensticks in stukjes en voeg toe.
  • Snijd de mozzarella in blokjes en voeg toe.
  • Snijd de peterselie fijn en voeg toe.
  • Voeg de citroensap toe.
  • Schep alles goed door elkaar en maak op smaak met peper en zout.
  • Geef de saus er los bij (maar kan eventueel ook al door de kapucijnersalade worden geschept).

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners