Ommetje

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Toch blijft het bij veel mensen een voornemen.
Dat is jammer, want bewegen is heel goed voor zowel je fysieke als je mentale gezondheid.
Ik was zelf ook altijd iemand die veel wilde bewegen, maar altijd wel weer een excuus had om het niet te doen. Daar is nu verandering in gekomen.

Fanatiek sporten is niet voor iedereen weggelegd, maar elke dag een wandeling maken is ook prima. Het is ontspannend, geeft je meer energie, en je bent ook nog eens in de gezonde buitenlucht.
Een heel goede hulp en ondersteuning bij het maken van een dagelijkse wandeling is de Ommetje-app. Deze gratis te downloaden Ommetje-app is ontwikkeld voor de Hersenstichting door hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Misschien ken je hem wel van televisie. Na elke wandeling kun je een hersenfeitje van hem lezen.

Het leuke van Ommetje is dat je probeert dagelijks een wandeling te maken van minstens 20 minuten. Per wandeling krijg je punten. Hoe vaker je loopt, hoe meer punten. Je kunt zelfs een eigen wandelcompetitie starten met familie of vrienden, zonder dat je op dezelfde locatie bent. Dat is echt een grote stimulans.

Ikzelf maak nu samen met mijn man elke avond een ommetje na het eten. Lekker voor de spijsvertering, even in de buitenlucht ontspannen. Je kunt dit in je eigen buurt doen, maar natuurlijk ook lekker naar het bos of het strand gaan. Wij hebben nu een familie-app samen met onze dochters. Zo motiveren wij elkaar om elke dag een Ommetje te maken. Het werkt ook heel goed als ondersteuning bij het TipTopper dieet.

Boswandeling

Boswandeling

Strandwandeling
Strandwandeling

De Ommetje-app is een echte aanrader. Je leest er meer over op de website van de Hersenstichting.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners