Orde in je keukenkast

Ken je dat probleem: open verpakkingen meel, pasta, rijst en andere levensmiddelen? Een rommelige kast met weinig overzicht wat je nog hebt staan en hoe lang het nog houdbaar is?
Ik wilde dit niet langer, dus heb ik orde in mijn keukenkast gebracht, en dat ging zo:

Allereerst heb ik mijn voorraadkast leeggehaald en gekeken wat ik wilde bewaren. Je zult verbaasd zijn over de voorraad achter in de kast waarvan je niet meer wist dat je die had en wat al over de datum was. Voor de rest, en dat was best veel, heb ik voorraadpotten aangeschaft.

Orde in je keukenkast

Bij de Hema vond ik mooie voorraadpotten in verschillende hoogtes, die goed stapelbaar waren. Nadat ik er eerst een paar had gekocht om uit te proberen kwam ik er achter dat ik veel geluk had, want ze pasten precies over de volle breedte van de kast, en er kunnen met gemak twee rijen achter elkaar staan. Daarna heb ik een grote hoeveelheid voorraadpotten online bij de Hema besteld en kon het vullen van de potten beginnen. In de achterste rijen heb ik potten staan met inhoud die ik niet zo vaak gebruik. Omdat de potten doorzichtig zijn kan ik goed zien wat er in zit. Ook de deksels zijn doorzichtig, dus ook in een lade zijn de potten erg handig.

Uiteraard kun je voor dit handige systeem ook kiezen voor andere potten, kijk maar eens bij Blokker of Bol.com.

Orde in je keukenkast
Orde in je keukenkast

Maar soms begin je te twijfelen, bijvoorbeeld bij verschillende soorten meel. Bovendien wil ik weten hoe lang de inhoud houdbaar is, en in sommige gevallen hoe lang ik het moet koken. Deze informatie staat normaal op de verpakking, maar die gebruik ik natuurlijk niet meer. Ook daar heb ik iets op gevonden.

Handige etiketten

Ik heb een heel handig etikettenapparaat gevonden waarmee ik eenvoudig de teksten op het etiket kan printen. Via een app op mijn telefoon kan ik de teksten aangeven en van daar uit printen. Dat gaat via Bluetooth. Het etikettenapparaat dat ik heb gebruikt is de Dymo Labelwriter Wireless (DYMOLWW114058), gekocht bij 123Inkt. Daar heb ik ook de verwijderbare multifunctionele etiketten gekocht , formaat 57 X 32 mm.

Dyma labelwriter
Dyma labelwriter

Op de voorzijde van de pot komt een etiket met daarop de inhoud, op de achterzijde de tht (ten minste houdbaar tot) datum en eventueel extra informatie over de bereiding.
Groot voordeel van de etiketten is dat ze heel gemakkelijk verwijderbaar zijn. Zo kun je teksten snel vervangen maar ook de potten afwassen en daarna nieuwe etiketten plakken.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners