Havermout is super gezond én lekker als ontbijt. Voor de variatie heb ik een herfstachtige versie gemaakt, namelijk chocolade havermout. Ik heb hiervoor cacaopoeder en koekkruiden toegevoegd. De peer geeft het een lichtzoet en fris accent. Echt lekker en weer eens iets anders. Dit gezonde ontbijtrecept past prima in het TipTopper dieet.
Ingrediënten:
Voor 2 personen
500 ml halfvolle melk (of voor vegan versie: havermelk of sojamelk)
60 gram havermout
1 eetlepel cacaopoeder
1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
1 eetlepel agavesiroop
2 peren
Handje pecannoten
Snufje zout
Chocolade havermout met peer en pecannoten
Bereiding:
Bereidingstijd ca. 15 minuten
Breng de melk aan de kook samen met het zout, de cacaopoeder en koekkruiden.
Voeg de havermout toe en laat ca. 10 minuten op laag vuur doorkoken onder regelmatig doorroeren, totdat het wat steviger wordt.
Maak op smaak met de agavesiroop.
Snijd de peren in de lengte in vieren en verwijder het klokhuis en de schil.
Schenk de havermout in twee diepe borden of kommen.
Leg de stukken peer en de pecannoten op de havermout.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.