Mini bloemkoolfrittata's

Frittata’s, ook wel tortilla’s genoemd, kun je in allerlei variaties maken. Wat er sowieso altijd in zit is ei, vaak gecombineerd met stukjes aardappel en/of groenten. Soms worden ze gebakken in de koekenpan, soms in de oven. Dat kan allebei.

Ik heb een variatie gemaakt met bloemkoolrijst, ook weer zo’n ingrediënt waar je eindeloos mee kunt variëren.

Je kunt van mijn recept één grote frittata maken, maar mini frittata’s zijn weer eens iets anders. Bijvoorbeeld warm bij je hoofdgerecht, koud bij een salade, of warm of koud als snack. Daar kun je dan eventueel een lekker sausje bij serveren. Volop mogelijkheden dus, en past prima in het TipTopper dieet.

Ik heb er voor gekozen om mijn bloemkoolfrittata’s te bakken in de oven. Lekker makkelijk en je hebt er weinig omkijken naar.

Ingrediënten:

Voor ca. 18 kleine (of 1 grote frittata)

  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 2 eieren
  • 75 gram geraspte kaas (30+)
  • ½ theelepel knoflookpuree of -poeder
  • ½ theelepel uipoeder
  • 1 theelepel oregano
  • ½ theelepel tijm
  • zout en peper

Verder nodig: muffinvormpjes

Mini bloemkoolfrittata's
Mini bloemkoolfrittata's
Mini bloemkoolfrittata's
Mini bloemkoolfrittata's

Bereiding:

  • Klop de eieren los en voeg alle overige ingrediënten toe.
  • Roer goed door en maak op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200oC.
  • Schep in ieder muffinvormpje een lepel van het mengsel en stuk stevig aan.
  • Zet de vormpjes in de oven en bak in 20 minuten gaar.
  • Laat een beetje afkoelen en haal de frittata's dan voorzichtig uit de vormpjes.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners