Frittata’s, ook wel tortilla’s genoemd, kun je in allerlei variaties maken. Wat er sowieso altijd in zit is ei, vaak gecombineerd met stukjes aardappel en/of groenten. Soms worden ze gebakken in de koekenpan, soms in de oven. Dat kan allebei.
Ik heb een variatie gemaakt met bloemkoolrijst, ook weer zo’n ingrediënt waar je eindeloos mee kunt variëren.
Je kunt van mijn recept één grote frittata maken, maar mini frittata’s zijn weer eens iets anders. Bijvoorbeeld warm bij je hoofdgerecht, koud bij een salade, of warm of koud als snack. Daar kun je dan eventueel een lekker sausje bij serveren. Volop mogelijkheden dus, en past prima in het TipTopper dieet.
Ik heb er voor gekozen om mijn bloemkoolfrittata’s te bakken in de oven. Lekker makkelijk en je hebt er weinig omkijken naar.
Voor ca. 18 kleine (of 1 grote frittata)
Verder nodig: muffinvormpjes