Koele boodschappen

Ook als het buiten erg warm is zul je toch voldoende eten en drinken in huis moeten hebben. En waarschijnlijk wil je dan ook voldoende ijs in je vriezer hebben liggen. Kortom, er zullen toch geregeld boodschappen gehaald moeten worden. Maar hoe doe je dat als je niet wilt dat alles gesmolten of bedorven is als je thuis bent gekomen?

Koele tip

Ik heb een goede tip voor je. Neem als je boodschappen gaat doen een diepvriestas mee in de auto en doe daar thuis alvast een aantal bevroren koelelementen in. Wikkel je deze ook nog in aluminiumfolie, dan blijven de elementen nog extra lang koud.
Bij het inladen van mijn boodschappen doe ik dan de diepvriesproducten die ik heb gekocht zo snel mogelijk in de diepvriestas. Daar doe ik dan ook bederfelijke spullen bij zoals vlees of vleeswaren.
Daarna moet je natuurlijk wel gelijk naar huis rijden, maar het risico dat al je spullen zijn gesmolten of bedorven is nu aanzienlijk kleiner geworden.

Diepvriestas met boodschappen en koelelementen
Diepvriestas met boodschappen en koelelementen
Koelbox
Koelbox

Uiteraard kun je in plaats van een diepvriestas ook een koelbox met koelelementen mee nemen als je die hebt. Sommige koelboxen kun je zelfs aansluiten op de sigarettenaansteker van je auto, zodat je gekochte eten en drinken ook tijdens het rijden op de gewenste koele temperatuur blijft.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners