Zuurkool is altijd lekker, zowel in de zomer als in de winter. In de winter wordt het vaak gegeten als stamppot, bijvoorbeeld met uitgebakken spekjes, of als ovenschotel met appel, rozijnen of banaan.
Ook in de zomer is dat erg lekker. Je kunt het dan nog extra fris maken met stukjes ananas.
Maar wat dacht je van zuurkool met stroop? Ja je leest het goed. Al jaren eten wij in ons gezin zuurkool met schenkstroop er overheen. Heerlijk vinden we dat. Maar als je dat tegen anderen zegt wordt er vaak een vies gezicht getrokken. Ze willen het niet eens proberen. Tja, dan weet je ook niet of je het echt zo vies vindt. Je zult verrast zijn als je het eet. Het zoete van de stroop past heel erg goed bij het zure van de zuurkool. Tenminste dat vinden wij bij ons thuis.
Je moet het echt eens proberen. Ik heb een lekker recept voor je van een zuurkoolschotel met kipgehakt (kan ook met plantaardig gehakt), aardappeltjes, stukjes appel en rozijnen. Even in de oven met geraspte kaas en dan op je bord wat schenkstroop gieten over je zuurkool.
Op zich past de zuurkoolschotel ook prima in het TipTopper dieet. Met de stroop krijg je natuurlijk meer suiker binnen, dus weer er dan niet te royaal mee. Natuurlijk kun je het ook gewoon weglaten, ook dan is deze zuurkoolschotel erg lekker.
Voor 2-3 personen
Bereidingstijd: ca. 45 minuten (inclusief baktijd in de oven)
Heb je de smaak te pakken en ben je op zoek naar meer gezonde winterse recepten? Kijk dan hieronder voor meer suggesties en recepten:
Hotspot - pittige hutspot
Boerenkool met zoete aardappel en kipshoarma
Kapucijnerschotel met groenten en gehakt
Anijsmelk, gemaakt van havermelk
Knolselderijsoep, een soort omgekeerde erwtensoep
Oma’s kippensoep met orzo
Bruine bonensoep uit de snelkookpan