Bloedsinaasappels zijn maar tijdelijk verkrijgbaar, namelijk van december t/m maart.
De smaak is friszuur en minder zoet dan de gewone sinaasappels. Ze worden bloedsinaasappels genoemd omdat het lijkt of er bloed uit de vrucht komt als je hem opensnijdt. Er zijn twee types bloedsinaasappels, namelijk met een rode schil en rood vruchtvlees (volbloed) en alleen rood vruchtvlees (halfbloed). Ze zijn net zo gezond als de gewone sinaasappels.
Ik heb een lekker en gezond ontbijtrecept voor je van Griekse yoghurt met bloedsinaasappel en blauwe bessen. Ik heb gekozen voor yoghurt met 2% vet. Hierdoor, en omdat er ook geen suiker inzit, past dit ontbijt uitstekend in het TipTopper dieet.
Als je dit ontbijt wilt maken, maar is het niet het seizoen voor bloedsinaasappels, dan kun je natuurlijk ook de gewone sinaasappel gebruiken.
De gedeeltes van de sinaasappels die je overhoudt kun je eventueel uitpersen en opdrinken of over je yoghurt gieten.
Voor 2 personen
Bereidingstijd ca. 10 minuten