Vegetarische paella

Paella is ongetwijfeld één van de meest bekende Spaanse gerechten. Meestal wordt het gegeten met vis en schelpdieren, maar er zijn ook diverse variaties met kip of alleen met groenten.
Ik heb een gezond en gemakkelijk recept voor je samengesteld van gele paellarijst met veel groenten en vegetarische gehaktballetjes. Als je kiest voor vegan gehaktballetjes, dan is het hele gerecht zelfs vegan.
De gehaktballetjes heb ik gebakken in de airfryer, zodat hiervoor geen vet nodig is. Deze vegetarische paella past dan ook uitstekend in het TipTopper dieet. Heb je geen airfryer, bak de gehaktballetjes dan in een koekenpan met wat olie.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 150 gram gele rijst (bijvoorbeeld Lassie)
  • 1 bakje vegetarische (of vegan) gehaktballetjes
  • 1 grote ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 100 gram sperzieboontjes
  • 100 gram doperwtjes (diepvries)
  • 100 gram snoeptomaatjes
  • 2 theelepels knoflookpasta (Go-Tan) of knoflookpoeder
  • 2 maggiblokjes
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 ml water
  • peper en zout
Vegetarische paella met gehaktballetjes
Vegetarische paella met gehaktballetjes

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 25-30 minuten

  • Verwijder de puntjes (en eventeel draden) van de sperziebonen, snijd in stukjes van ca. 2 cm en kook in water met wat zout in ca. 10 minuten beetgaar.
  • Pel intussen de ui en snijd in stukjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan en voeg de ui, paprika en de knoflook toe.
  • Bak in ca. 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de rijst toe, evenals het water, de oregano en de doperwtjes.
  • Verkruimel de maggiblokjes en voeg eveneens toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat daarna op zacht vuur pruttelen gedurende ca. 15 minuten.
  • Als het geheel te droog wordt, voeg dan nog een klein beetje water toe.
  • Bak intussen de gehaktballetjes. De airfryer even voorverwarmen op 200oC en daarna 5 minuten bakken.
  • Snijd de tomaatjes in de lengte doormidden.
  • Voeg als de rijst bijna gaar is de tomaatjes en de boontjes toe.
  • Roer het geheel voorzichtig door elkaar, warm nog even goed door en maak op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de gehaktballetjes over de paella en serveer.

Servies:

Het gebruikte blauwe diepe bord is o.a. verkrijgbaar in de TipTopper shop

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners