Vegan nasi met oosterse schijf

Nasi is een heerlijk gerecht van gebakken rijst, groenten en kruiden uit de Indonesische keuken. Je kunt hier ook stukjes vlees of een vegetarisch alternatief aan toevoegen.
Ik heb een lekker en gemakkelijk recept voor je van een vegan variant, waarbij ik een oosterse vegan schijf heb toegevoegd. Een heerlijke maaltijd die ook goed past in het TipTopper dieet, en niet te vergeten ook perfect is tijdens de ‘Week zonder vlees en zuivel’.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 bak nasi/bami groenten (ca. 400 gram)
  • 100 gram tomaatjes
  • 1 vegan oosterse schijf (Aldi, of alternatief)
  • 1 theelepel gehakte knoflook (Go-Tan) of knoflookpoeder
  • 1 theelepel gehakte gember (Go-Tan) of gemberpoeder
  • 1 theelepel lemongrass pasta (Go-Tan)
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 maggiblokjes
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 2 handjes cassave chips
  • peper en zout
Vegan nasi met oosterse schijf
Vegan nasi met oosterse schijf

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 30 minuten

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan of wokpan.
  • Snijd de rode peper uit het pakket zeer fijn en bak ca. 5 minuten (houd je niet van pittig, gebruik dan de helft of laat weg.
  • Voeg de rest van de groenten toe en roerbak de groenten ca. 10-15 minuten.
  • Voeg alle kruiden en de sojasaus toe.
  • Verkruimel de maggiblokjes en voeg toe.
  • Schep goed door.
  • Snijd de tomaatjes doormidden en voeg toe.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de oosterse schijven aan twee kanten goudbruin.
  • Schep intussen de rijst bij de nasigroenten en bak ca. 5 minuten mee.
  • Maak de nasi op smaak met peper en zout.
  • Schep de nasi op de borden.
  • Leg de oosterse schijven op de nasi en leg er wat cassave chips bij (of serveer deze apart, dan blijven ze knapperiger).

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners