Vegan goulash met sperziebonen en rijst

Vegan goulash klinkt niet echt logisch, want goulash wordt normaal gemaakt van rundvlees. Toch heb ik nu een veganistische goulash gemaakt, met de vegan juicy steaks van de Lidl. Deze heb ik op het laatst gebakken, in reepjes gesneden en toegevoegd aan de paprika en tomaat. Prima alternatief, wat ook heel goed past in het TipTopper dieet. En het vlees hoeft nu niet uren te sudderen.
Wist je trouwens dat als je in Hongarije goulash bestelt je goulash soep krijgt?
Aan mijn vegan goulash heb ik een extra Hongaars tintje gegeven door gebruik van gerookte paprikapoeder, gekocht in Boedapest. Uiteraard kun je ook gerookte paprikapoeder uit de supermarkt gebruiken.

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 2 bakjes juicy steak (vegan, Lidl)
  • 500 gram sperziebonen
  • 150 gram (gele) rijst
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 3 uien
  • 3 roma tomaten
  • 4 maggiblokjes
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 150 ml water
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
Vegan goulash met gele rijst en sperziebonen
Vegan goulash met gele rijst en sperziebonen
Vegan goulash met gele rijst en sperziebonen - close-up
Vegan goulash met gele rijst en sperziebonen - close-up

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 40 minuten

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de sperziebonen en snijd de puntjes er af (en indien nodig de draden).
  • Kook de sperziebonen in ca. 15 minuten gaar.
  • Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in stukjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan.
  • Voeg de uien toe en bak ca. 5 minuten.
  • Voeg de paprika’s toe en bak nog eens 5 minuten.
  • Voeg de kruiden toe, evenals de tomatenpuree. Roer goed door en bak even mee.
  • Voeg de tomaten toe samen met het water.
  • Verkruimel de maggiblokjes en voeg toe.
  • Laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Snijd de ontbijtkoek in kleine stukjes, voeg toe en laat oplossen. De goulash zal zich nu meer binden. Bak de vegan juicy steaks in een koekenpan met wat olie in een paar minuten rondom bruin.
  • Snijd de steaks in reepjes en voeg toe aan de goulash.
  • Is het geheel te dik, voeg dan wat extra water toe.
  • Maak op smaak met peper en zout.

Servies:

De gebruikte borden komen uit de serie Porto reactief glazuur wit/blauw en zijn verkrijgbaar in de TipTopper Shop

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners