Traybake met Italiaanse groenten en mozzarella

Een traybake is een ovengerecht, waarbij je diverse soorten groenten, aardappel en eventueel vlees rauw in een ovenschaal legt, olie en kruiden toevoegt en vervolgens gaar bakt in de oven.
De totale baktijd hangt af van de gebruikte ingrediënten, en of je van gaar of beetgaar houdt.
Ik heb een lekker gezond recept voor je met Italiaanse groenten en mozzarella. Het is een vegetarisch en koolhydraatarm gerecht dat uitstekend past in het TipTopper dieet.
Als je alles hebt gesneden en in de schaal hebt gedaan met wat olie en kruiden, dan doet de oven verder het werk voor je.

Ingrediënten:

Voor 2-3 personen

  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 125 gram kastanjechampignons (1/2 bakje)
  • 150 gram snoeptomaatjes of cherrytomaatjes
  • 200 gram zoete aardappelblokjes (Aviko)
  • 1 bakje mozzarellabolletjes
  • 4 takjes tijm (of 2 theelepels gedroogde tijm)
  • 3 takjes oregano (of 1 theelepel gedroogd)
  • 4 takjes platte peterselie (of 2 theelepels gedroogd)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gehakte knoflook (Go-Tan) of knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout
Traybake met Italiaanse groenten en mozzarella
Traybake met Italiaanse groenten en mozzarella

Bereiding:

Bereidingstijd: ca. 40-45 minuten

  • Verwarm de oven voor op 200oC.
  • Snijd de aubergine en courgette in blokjes van ca. 1 cm.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes.
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Ris de blaadjes van de oregano en snijd in stukjes.
  • Snijd de peterselie fijn (zonder de grote takjes).
  • Giet de olie in een ovenschaal en meng met de knoflook, paprikapoeder, de tijm, oregano en de helft van de peterselie.
  • Voeg de aubergine, courgette, paprika en ui toe en roer alles goed door.
  • Zet in de oven gedurende 15 minuten.
  • Wrijf intussen de kastanjechampignons voorzichtig schoon met een stukje keukenpapier.
  • Snijd de paddenstoelen in vieren.
  • Haal de schaal uit de oven, voeg de champignons en de zoete aardappelblokjes toe en schep goed door.
  • Zet terug in de oven en bak nog ca. 15 minuten.
  • Was intussen de tomaatjes en snijd doormidden.
  • Giet het vocht van de mozzarella.
  • Haal de schaal opnieuw uit de oven, controleer of het gaar genoeg is naar je smaak (zet anders nog even 5 minuten extra terug) en maak op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de tomaat en mozzarella over de groenten en zet de schaal nog 5 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners