Tonijn-komkommersalade

Voor een lunchsalade is de combinatie van tonijn met komkommer erg geschikt, en het is nog eens snel klaar. De salade bevat weinig calorieën en is koolhydraatarm. Kortom, het past ook prima in het TipTopper dieet.
De hoeveelheid in het recept is voor één persoon als lunchsalade. Je kunt het ook serveren als bijgerecht, dan is het voor meerdere personen.

Ingrediënten:

Voor 1 maaltijd salade (of bijgerecht 2 personen)

  • 1 blikje tonijn met olie
  • ½ komkommer
  • 1 citroen
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 2 theelepels fijngesneden platte peterselie (eventueel gedroogd)
  • peper en zout
Tonijn-komkommersalade
Tonijn-komkommersalade

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 10 minuten

  • Was de komkommer, snijd twee keer door in de lengte en vervolgens in plakjes van ca. 3 mm.
  • Doe de stukjes in een kom en bestrooi met wat peper en zout.
  • Giet de olie van de tonijn, verdeel de tonijn in stukjes en voeg bij de komkommer.
  • Snijd de olijven in ringetjes en voeg de helft toe, evenals de gesneden peterselie.
  • Snijd de citroen doormidden, pers de helft uit over de tonijn en gebruik eventueel de andere helft voor garnering.
  • Roer het geheel goed door, maak op smaak met peper en zout, en schep op een bord.
  • Garneer met de rest van de olijf en eventueel wat plakjes komkommer en citroen.

Tip:

Voeg wat plakjes gekookt ei toe of extra kruiden, zoals dille.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners