Ben je op zoek naar een gemakkelijk en gezond vegetarisch recept voor de warme maaltijd, dan is tomatenstoof met eieren misschien een goed idee. Het is een simpele versie van het bekende gerecht Shakshuka, dat veel wordt gegeten in het Midden-Oosten en rond de Middellandse Zee.
In mijn recept vind je maar weinig verschillende ingrediënten, namelijk tomaten, ui, eieren en kruiden. Voor een traditionele shakshuka voeg je hier o.a. paprika aan toe en eventueel ook bonen of kikkererwten.
De tomatenstoof die ik heb gemaakt is snel klaar, is gezond, bevat weinig calorieën en is koolhydraatarm. Een prima gerecht dus voor het TipTopper dieet.
De eieren kun je laten stollen in de oven of in een pan met deksel. Ik heb voor dit recept voor het laatste gekozen. Je gebruikt dezelfde pan als voor het fruiten van de ui, dus het scheelt je ook nog eens wat afwas.
Het recept is voor één persoon. Uiteraard kun je het voor meerdere personen tegelijk maken. Gewoon de hoeveelheden van de ingrediënten hier op aanpassen.
Bij de tomatenstoof heb ik wat botersla gegeten, maar dat is natuurlijk een eigen keuze.
Voor 1 persoon
Bereidingstijd ca. 25 minuten