Tomaten-meloensoep

Met watermeloen heb je veel mogelijkheden. Je kunt er namelijk ook mee koken en bakken. De meloen krijgt daardoor een andere structuur en smaakt zoeter. Ik ben daar erg dol op.
De meloen combineert ook erg goed met tomaat, en daarom heb ik een recept bedacht van tomaten-meloensoep. Niet een vanzelfsprekende keuze maar ik kan het je echt aanraden. Het past ook prima in het TipTopper dieet. Lekker als lunch of als voorgerecht bij het diner.

Ingrediënten:

(voor ca. 1 liter soep)

  • 2 plakken watermeloen (à ca. 2 cm dik)
  • 4 tomaten
  • 1 rijpe banaan
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel peper
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel sweet chili saus
  • 600 ml water
Tomaten-meloen soep
Tomaten-meloen soep
Tomaten-meloen soep - closeup
Tomaten-meloen soep - closeup

Bereiding:

  • Schil de plakken watermeloen en snijd in blokjes van ca.. 1 cm.
  • Doe de olie in een pan met dikke bodem en roerbak de meloen ca. 5 minuten onder regelmatig roeren op middelhoog vuur.
  • Was de tomaat, snijd het hartje eruit en snijd de tomaat vervolgens in stukjes en voeg toe aan de meloen.
  • Prak de banaan of snijd in hele kleine stukjes, en voeg ook toe aan de meloen.
  • Voeg de tomatenpuree toe, samen met de gemberpoeder, zout en peper en Italiaanse kruiden (als je gewend bent weinig zout te gebruiken, voeg dan wat minder zout toe, dat kun je altijd later nog naar smaak toevoegen).
  • Vul aan met het water, totdat je ca. 1 liter soep hebt.
  • Breng aan de kook en laat het geheel nog ca. 5 minuten doorkoken.
  • Voeg tot slot nog de sweet chilisaus toe naar smaak.

Totale bereidingstijd ca. 30 minuten

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners