Toch samen aan het kerstdiner

Met de beperkingen door het Corona virus kunnen we kerst alleen maar in zeer kleine kring vieren. Als je gewend bent met een groot gezelschap aan het kerstdiner te zitten, dan is dat natuurlijk wel jammer. Maar met een beetje creativiteit kun je toch met zijn allen samen eten tijdens de kerst, alleen niet fysiek. Hoewel dat fysieke natuurlijk wel veel fijner is, moeten we nu roeien met de riemen die we hebben en op zoek gaan naar alternatieven. Zo heb je toch contact met elkaar maar krijgt het virus geen kans.

Nu zul je denken, maar hoe dan?
Wat dacht je van samen online dineren? Je kunt vooraf met elkaar overleggen wat jullie gaan maken voor het kerstdiner, recepten uitwisselen en het vervolgens op een afgesproken tijd met je laptop aan tegelijk opeten. Dit kun je bijvoorbeeld doen met Teams of Zoom, wat velen van ons toch al gebruiken voor het online thuis werken.

Wat nog leuker is, is eerst samen koken met je laptop of tablet aan in de keuken. Overleg eerst wat je wilt gaan maken, en stel een boodschappenlijstje samen. Je kunt het zelfs net zo doen als bij veel ‘gewone’ kerstdiners, namelijk dat iedereen een gang van het diner maakt. Jij maakt een keuze voor een gerecht, stelt de ingrediënten en het recept samen en geeft het aan iedereen door. Zo kun je samen het gerecht maken en heb jij daarbij de regie. Bij de volgende gang is dan weer een ander aan de beurt. Via de laptop hebben jullie dan steeds contact met elkaar, kunnen overleggen, letterlijk bij elkaar in de keuken kijken, en als je dat wilt zelfs samen op afstand een glaasje wijn drinken.

Online samen koken en samen eten is weer eens iets anders. Moeite met het kiezen van de recepten? Misschien kunnen de TipTopper kerstrecepten je verder helpen.

Trouwens, dit online koken en dineren kun je het hele jaar doen, dat hoeft niet alleen met kerst. Maak er een leuke traditie van. Bijvoorbeeld iedere maand stelt één van de deelnemers een menu samen, geeft de boodschappenlijst en de recepten door en iedereen kan aan de slag. Een soort online kookclub dus. Dit lijkt mij in ieder geval erg leuk om te doen.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners