Curry ga ik steeds meer waarderen, vooral ook door de vele mogelijkheden qua ingrediënten die je kunt gebruiken. Bovendien kun je curry maken met vlees, bijvoorbeeld kip, maar ook vegetarisch of veganistisch, bijvoorbeeld met kikkererwten. En hoe scherp je het wilt maken bepaal je zelf.
Ik heb een lekker, gemakkelijk en gezond recept voor je van een curry met kip, paprika en kokos. Daarbij heb ik gekozen voor sperziebonen. Uiteraard kun je ook kiezen voor andere groenten, of bijvoorbeeld voor rijst.
Door de gebruikte ingrediënten past dit recept voor sperziebonen met rode curry prima in het TipTopper dieet.
Ingrediënten:
Voor 2 personen
400 gram sperziebonen
250 gram kipdijfilet
1 rode puntpaprika
3 tomaten
2 rode uien
50 gram rozijnen
1 pakje kokosmelk (200 ml)
1 eetlepel tomatenpuree
2 maggiblokjes
1 mespuntje komijnpoeder (optioneel)
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel knoflookpuree of poeder
1 theelepel gemberpuree of poeder
1 theelepel srirachasaus (of rood pepertje)
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
Sperziebonen met rode curry met kip en kokosmelk
Bereiding:
Bereidingstijd ca. 30 minuten
Dop de sperziebonen en kook ze in ca. 10-15 minuten gaar (kooktijd afhankelijk hoe gaar je de bonen wilt)
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de paprika en snijd in stukjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien en paprika ca. 5 minuten.
Snijd intussen de kipdijfilet in blokjes van ca. 1,5 cm.
Voeg de kipdijfilet toe aan de pan en bak ca. 5 minuten mee, totdat de kip lichtbruin wordt.
Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg toe.
Voeg ook de maggiblokjes , kokosmelk, tomatenpuree, rozijnen, sojasaus, shirachasaus, knoflook, komijn en gember toe.
Breng het geheel aan de kook en laat ca. 15 minuten sudderen op laag vuur.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.