Sojayoghurt met granola

Granola is een vezelrijke en eiwitrijke toevoeging voor je ontbijt. Meestal bestaat de basis uit havervlokken. Je bepaalt zelf welke noten en pitten je hieraan wilt toevoegen, of zelfs nog extra fruit.
Ik heb een lekker, gemakkelijk en snel recept voor je granola van havervlokken, diverse soorten noten, zonnebloempitten, geraspte kokos en lijnzaad. Deze keer heb ik gekozen voor sojayoghurt met vanillesmaak. Deze combineert uitstekend met de zelfgemaakte granola, past prima in het TipTopper dieet en is nog vegan ook.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 2 eetlepels havervlokken
  • 2 eetlepels amandelen
  • 2 eetlepels hazelnoten
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 1 eetlepel lijnzaad gebroken
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 beker (500 ml) sojayoghurt vanillesmaak
Sojayoghurt vanille met zelfgemaakte granola
Sojayoghurt vanille met zelfgemaakte granola

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 10-15 minuten

  • Verhit de olie in een grote koekenpan.
  • Voeg de havervlokken, noten en zonnebloempitten toe.
  • Roer goed door en bak op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten.
  • Voeg vervolgens de kokos, lijnzaad en agavesiroop toe.
  • Bak nog ca. 3 minuten mee.
  • Als je de granola niet zoet genoeg vindt, voeg dan nog een beetje extra agavesiroop toe.
  • Schep de sojayoghurt in twee schaaltjes en verdeel de granola over de yoghurt.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners