Sodastream - goed voor jou én het milieu

Iedereen weet dat het heel gezond is om voldoende water te drinken.

Ik drink zelf ook veel water, zeker nu ik het TipTopper dieet volg. Voor mij even geen frisdrank of sapje. Maar alleen plat water gaat vervelen. Daarom drink ik liever water met bubbels. Het geeft meer een vol gevoel, en je kunt er ook extra smaak aan brengen, bijvoorbeeld met een scheutje citroensap of ananas ijsblokjes.

Veel water wordt verkocht in plastic flessen. Dat is niet alleen een heel gesjouw, maar per jaar worden wereldwijd ook ongeveer 200 miljard plastic flessen gebruikt. Je kunt je voorstellen dat dat echt ontzettend slecht is voor het milieu. Dat wilde ik niet meer. Daarom heb ik een Sodastream apparaat aangeschaft, echt een uitvinding. Deze verandert ‘gewoon’ kraanwater heel eenvoudig in bruisend water.
Je kunt 3 verschillende standen gebruiken waarmee je bepaalt hoeveel het water moet bruisen. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan stand 1. Dat is licht bruisend, en zo gaat het koolzuurpatroon in het apparaat ook nog eens langer mee.

Sodastream apparaten en accessoires kun je in diverse zaken kopen, zoals Bol.com, Blokker en Lidl (online shop).
Afhankelijk van het type Sodastream en waar je deze koopt kun je deze kopen vanaf ca. € 55.
Natuurlijk blijft het een redelijke aanschaf, maar je hoeft nu nooit meer flessen water te kopen in de winkel. Dat scheelt geld en gesjouw én je helpt het milieu enorm.
Met het koolzuurpatroon van de Sodastream kun je ongeveer 60 liter water bruisend maken. Uiteraard hangt dit af van de hoeveelheid bubbels die je wilt toevoegen aan je water.

Sodastream systeem met extra fles
Sodastream systeem met extra fles
Water met diepvries ananasstukjes
Water met diepvries ananasstukjes

Tips:

  • Zorg dat je een extra waterfles hebt. Eén vul je met water dat je bruisend maakt en één fles vul je met gewoon kraanwater. Markeer deze fles bijvoorbeeld met een elastiekje om de hals. Houd beide flessen koel in de koelkast. Zo heb je altijd een koude fles bruisend water bij de hand. ls deze leeg, dan maak je van de andere fles bruisend water en vul je de eerste fles opnieuw met kraanwater. Uiteraard plaats je het elastiekje om de andere fles. Beide flessen zijn dan altijd lekker koel en van de tweede fles kunnen de bubbels niet teruglopen.
  • Je kunt speciale smaakjes van Sodastream toevoegen aan het water (achteraf, niet vooraf want dan gaat het heel erg bruisen). Persoonlijk vind ik die niet zo lekker want er zit kunstmatige zoetstof in. Maar als alternatief voeg ik graag een paar stukjes diepvries ananas toe. Deze functioneren niet alleen als extra ijsblokjes, maar geven ook een frisse lichte smaak af. Als alternatief kun je ook blaadjes munt, een beetje citroensap of stukjes gember toevoegen.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners