Rösti met doperwtjescrème, kipfilet en peterselie

Wist je dat röstirondjes heel geschikt zijn voor een klein voorgerechtje?
Je kunt deze beleggen met doperwtjescrème met daarop een plakje vlees, bijvoorbeeld kipfilet.
Daar bovenop komt dan een beetje gebakken peterselie. Je mag natuurlijk ook gewone peterselie gebruiken. Wil je iets anders dan kipfilet, denk dan eens aan beenham, bacon of een vegetarisch alternatief.
Dit recept is een variatie op röstirondjes die ik vorig jaar tijdens een online kookworkshop van Aviko heb gemaakt. Daar heb ik mijn eigen draai aan gegeven.
Het is een gemakkelijk recept waar je zeker de show mee zult stelen. Ook leuk bij een buffet of brunch.

Ingrediënten:

Voor 6 personen

  • 6 röstirondjes diepvries (zak Aviko)
  • 100 gram doperwtjes (diepvries)
  • 6 plakjes kipfilet mexicaanse stijl (bakje Jumbo)
  • 1 limoen
  • ½ theelepel knoflookpoeder of gehakte knoflook (Go-Tan)
  • 10 gram krulpeterselie
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 theelepel olijfolie
  • peper en zout
Röstirondje met doperwtjescrème, kipfilet en gebakken peterselie
Röstirondje met doperwtjescrème, kipfilet en gebakken peterselie
Röstirondje met doperwtjescrème, kipfilet en gebakken peterselie
Röstirondje met doperwtjescrème, kipfilet en gebakken peterselie

Bereiding:

Bereidingstijd: ca. 20-25 minuten

  • Kook de doperwtjes in wat water met een beetje zout in ca. 5 minuten gaar.
  • Snijd 6 toefjes peterselie van de takjes met nog een klein stukje van de takjes er nog aan. Doe deze in een kommetje en meng met de olijfolie en een heel klein beetje zout.
  • Bak de peterselie in een voorverhitte oven of airfryer (180oC) in ca. 5 cm knapperig. Tussendoor even kort omschudden/omscheppen. Haal de peterselie voorzichtig uit de oven/airfryer en leg weg tot gebruik. Let op, ze zijn nu heel broos geworden.
  • Bak de röstirondjes in de oven of airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de doperwtjes af en doe in een beker voor de staafmixer.
  • Boen de limoen schoon en rasp de schil voor de helft. Voeg de rast toe aan de doperwtjes.
  • Snijd de limoen doormidden en pers de helft uit. Gebruik hiervan ongeveer 2 theelepels en voeg toe aan de doperwtjes.
  • Snijd de rest van de peterselie grof en voeg toe, evenals de crème fraîche en de knoflook.
  • Maak met de staafmixer een gladde puree (je kunt ook eventueel een blender gebruiken).
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Leg nu de röstirondjes op kleine schaaltjes of één grotere schaal.
  • Schep op elk röstirondje 2 theelepels van de doperwtjescrème.
  • Leg hier bovenop een plakje kipfilet.
  • Garneer met de gebakken peterselie.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners