Ratatouille met vegetarische kip

Ratatouille is een gerecht met verschillende soorten mediterraanse groenten en kruiden, zoals aubergine, courgette, paprika en tomaat. Het is bijvoorbeeld erg populair in de Franse keuken. Je zou het ook een ratjetoe van gestoofde groenten kunnen noemen.
Ik heb een versie gemaakt waaraan ik vegetarische kipreepjes heb toegevoegd en kastanjechampignons. Het is een gemakkelijk, gezond en vegetarisch gerecht, dat ook prima past in het TipTopper dieet.
Je kunt er rijst of aardappelpuree bij eten. Laat je dit weg, dan is je ratatouille zelfs koolhydraatarm.

Ingrediënten:

Voor 3-4 personen

  • 80 gram zilvervliesrijst
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 uien
  • 4 (roma) tomaten
  • 250 gram kastanjechampignons (bakje)
  • 1 bakje vegetarische kipreepjes (ca. 200 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 maggiblokjes
  • 2 theelepels gehakte knoflook (Go-tan) of knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels gehakte peterselie (of gedroogd)
  • 2 theelepels oregano (of gedroogd)
  • 1 theelepel tijm (of gedroogd)
  • 1 theelepel suiker
  • 60 ml rode wijn
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
Ratatouille met vegetarische kipstukjes
Ratatouille met vegetarische kipstukjes

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 35-40 minuten

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de uien.
  • Verhit de olie in een hapjespan, voeg de knoflook toe en fruit de uien ca. 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Snijd de aubergine en de courgette in blokjes van ca. 1,5 cm.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukjes of reepjes.
  • Voeg de aubergine, courgette en paprika toe en bak ca. 5 minuten mee.
  • Wrijf de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd ze in plakjes.
  • Voeg de champignons en de kipreepjes toe en bak weer ca. 5 minuten.
  • Blus af met de rode wijn.
  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe.
  • Voeg de rode wijnazijn, suiker, tomatenpuree en de kruiden toe en laat het geheel ca. 10 minuten op zacht vuur pruttelen.
  • Maak op smaak met peper en zout.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners