Puddingtaartje

Vroeger maakte mijn moeder als toetje, vooral op zondag, een schaaltje Saroma pudding met daarop een toefje slagroom. Tegenwoordig heet het niet meer Saroma, maar Kloppudding van Dr. Oetker.
Mijn kinderen vinden deze pudding nog steeds erg lekker, en ikzelf trouwens ook.
Daarom heb ik deze pudding gebruikt als basis voor een puddingtaartje. Een gemakkelijk en heerlijk recept, bijvoorbeeld voor de feestdagen. Voordeel is dat je het al van tevoren kunt maken.
Ik heb wel wat minder melk gebruikt dan op de verpakking staat vermeld, om het extra stevig te maken.

Ingrediënten:

Voor 4 stuks

  • 2 pakjes kloppudding vanille
  • 600 ml melk
  • 200 ml slagroom (beker geklopt)
  • 1 kleine cake
  • 2 eetlepels caramel dessertsaus
  • garnering, bijvoorbeeld strooifeest karamel bolletjes (AH) of chocoladevlokken

Benodigdheden:

1 mixer
1 mengkom
4 kookringen ca. 7.5 cm ø (+ 1 stamper)
slagroomspuit of spuitzak

Puddingtaartje vanillesmaak
Puddingtaartje vanillesmaak

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 10 minuten (+ ca. 10 minuten opstijven)

  • Snijd van de cake 8 plakken van ca. 0,5 cm.
  • Leg de plakken op een bord of snijplank, en druk met een kookring rondjes uit een plak cake. Druk deze vervolgens voorzichtig uit de ring. Herhaal dit totdat je 8 rondjes hebt.
  • Bestrijk de bovenkant van de rondjes met de caramelsaus.
  • Klop in een mengkom de melk en de pakjes kloppudding in ca. 2 minuten totdat het een beetje stijf wordt.
  • Leg 4 rondjes cake op een plank of bord en leg de kookringen er overheen. De cake vormt nu de bodem.
  • Schep 2 eetlepels van de pudding op de cake.
  • Leg de volgende rondjes cake er bovenop.
  • Schep vervolgens weer 2 eetlepels pudding op de cake. Strijk een beetje glad met de bolle kant van een lepel. Afhankelijk van de hoogte van de gebruikte kookringen kun je de hoeveelheid van de pudding aanpassen.
  • Zet de puddingtaartjes in de koelkast en laat minimaal 10 minuten opstijven.
  • Druk de stamper op het eerste taartje en trek de ring omhoog. Draai de stamper een beetje als hij blijft plakken. Herhaal met alle taartjes.
  • Leg de puddingtaartjes op bordjes en garneer met slagroom en de karamel bolletjes.

Tip:

Vervang de caramelsaus door aardbeienjam of aardbeien puddingsaus en garneer met stukjes aardbei.

Tip:

Gebruik 2 smaken kloppudding, bijvoorbeeld vanille en caramel, en maak 1 laagje vanille en 1 laagje caramelpudding.

Tip:

Bak zelf een cake en snijd hier de plakken van. Je bereidingstijd wordt hier uiteraaard wel langer van.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners