Wie eet er nou niet graag een (stok)broodje met kruidenboter bij het diner, bijvoorbeeld bij de soep, of om mee te starten. Kruidenboter is erg lekker, maar gemaakt van roomboter is het niet erg gezond. Er zitten veel calorieën in, en erger nog, veel verzadigde vetten. Omdat onverzadigde vetten veel gezonder zijn, heb ik een alternatief bedacht voor kruidenboter, namelijk plantaardige kruidenboter. Deze wordt gemaakt van Becel Original. Door toevoeging van knoflook en diverse soorten groene kruiden, krijg je een heerlijke smeuïge ‘boter’. Smaakt uitstekend en past veel beter in het TipTopper dieet dan roomboter. Deze versie is bovendien helemaal vegan.
Om je een idee te geven: in 100 gram roomboter zitten 746 kCal en 59,5 gram verzadigde vetten en in Becel Original 398 kCal en 9,1 gram verzadigde vetten. Een verschil dus van respectievelijk 348 kCal en 50,4 gram verzadigde vetten. Tel uit je winst. Wat betreft meervoudig onverzadigde vetten, de gezonde vetten dus, zitten er in roomboter maar 4,4 gram en in Becel Original 25 gram. Veel gezonder dus.
Je kunt voor je plantaardige kruidenboter verschillende soorten groene kruiden gebruiken, zoals peterselie, bieslook, tijm, oregano, basilicum en rozemarijn. Wat jij lekker vindt en in je koelkast hebt liggen. Natuurlijk kun je het jezelf ook nog gemakkelijker maken door te kiezen voor gedroogde kruiden die je in je kruidenrekje hebt staan.