Een soepje gaat er altijd in, ook bij het kerstmenu. Afhankelijk van het aantal gangen dat je serveert kun je kiezen voor een bord, soepkom, of een klein glaasje. Daar pas je dan uiteraard de hoeveelheid soep die je maakt op aan.
Ik heb een lekker en gezond recept voor je van een pittige paprikasoep. Door de toevoeging van kokosmelk maak je de smaak wat zachter. Het pittige komt van de chilipoeder. Mijn advies is om eerst een klein beetje toe te voegen, en naar wens wat extra er bij te doen. Helemaal afhankelijk van hoe pittig je de soep wilt maken. Wil je helemaal niet pittig, dan laat je de chilipoeder gewoon weg.
Door de gebruikte ingrediënten is deze pittige paprikasoep een gezond recept, is gemakkelijk en snel te maken en past ook nog eens prima in het TipTopper dieet. Bovendien is de soep zowel vegetarisch als vegan.
Voor dit recept ben ik uitgegaan van twee soepkommen.
Voor 2 royale soepkommen
Bereidingstijd ca. 15-20 minuten
Wil je een dikkere soep, voeg dan tijdens het koken een aardappel toe of maak achteraf dikker met een beetje maizena, aangelengd met wat kokosmelk of water.
Lekker met een meergranenbroodje met plantaardige kruidenboter.