Pittige paprikasoep

Een soepje gaat er altijd in, ook bij het kerstmenu. Afhankelijk van het aantal gangen dat je serveert kun je kiezen voor een bord, soepkom, of een klein glaasje. Daar pas je dan uiteraard de hoeveelheid soep die je maakt op aan.

Ik heb een lekker en gezond recept voor je van een pittige paprikasoep. Door de toevoeging van kokosmelk maak je de smaak wat zachter. Het pittige komt van de chilipoeder. Mijn advies is om eerst een klein beetje toe te voegen, en naar wens wat extra er bij te doen. Helemaal afhankelijk van hoe pittig je de soep wilt maken. Wil je helemaal niet pittig, dan laat je de chilipoeder gewoon weg.
Door de gebruikte ingrediënten is deze pittige paprikasoep een gezond recept, is gemakkelijk en snel te maken en past ook nog eens prima in het TipTopper dieet. Bovendien is de soep zowel vegetarisch als vegan.

Voor dit recept ben ik uitgegaan van twee soepkommen.

Ingrediënten:

Voor 2 royale soepkommen

  • 2 grote paprika’s (bijvoorbeeld 1 gele en 1 rode)
  • 1 ui
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 snufje chilipoeder (naar smaak, houd er rekening mee dat dit vrij pittig is, dus voorzichtig met toevoegen)
  • 250 ml water
  • ½ blokje groentebouillon
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
Pittige paprikasoep
Pittige paprikasoep

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 15-20 minuten

  • Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten en pitjes en snijd daarna in stukken. Bewaar wat stukken voor de garnering. Deze snijd je in fijne stukjes.
  • Pel de ui en snijd in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en voeg de paprika en ui toe. Bak in ca. 5 minuten zacht.
  • Voeg het water, knoflookpoeder en het halve bouillonblokje toe en laat ca. 10 minuten op zacht vuur doorkoken.
  • Pureer de soep in een blender of met een staafmixer en doe terug in de pan.
  • Voeg de kokosmelk toe. Ik ben uitgegaan van 100 ml maar laat de hoeveelheid afhangen van de gewenste dikte van de soep.
  • Serveer in kommen en bestrooi met de gesnipperde stukjes paprika.

Tip:

Wil je een dikkere soep, voeg dan tijdens het koken een aardappel toe of maak achteraf dikker met een beetje maizena, aangelengd met wat kokosmelk of water.

Tip:

Lekker met een meergranenbroodje met plantaardige kruidenboter.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners