Pittige kipgehaktballetjes uit de airfryer

Ben je op zoek naar een eenvoudig en goed recept voor gehaktballetjes? Dan zijn deze pittige kipgehaktballetjes iets voor jou. Lekker als snack of bij je hoofdmaaltijd.
Door ze te bakken in de airfryer heb je geen olie of boter nodig. Dat scheelt behoorlijk in de calorieën en daarom passen ze ook goed in het TipTopper dieet.
Hoe pittige de kipgehaktballetjes worden bepaal je zelf, door gewoon wat meer of minder srirachasaus of peper te gebruiken.

Ingrediënten:

Voor ca. 18 stuks

  • 250 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 1 sjalotje of ½ lenteui
  • 2 eetlepels broodkruim of paneermeel
  • ½ theelepel srirachasaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ theelepel komijnpoeder
Pittige kipgehaktballetjes uit de airfryer
Pittige kipgehaktballetjes uit de airfryer
Pittige kipgehaktballetjes uit de airfryer
Pittige kipgehaktballetjes uit de airfryer

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 20 minuten (incl. baktijd)

  • Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom.
  • Als het mengsel te vochtig is, voeg dan wat extra broodkruim toe.
  • Draai balletjes van ca. 2 cm.
  • Verwarm de airfryer voor op 200oC.
  • Leg de balletjes in de airfryer (passen ze niet allemaal op de bodem (hangt af van grootte airfryer) bak dan in delen).
  • Bak de gehaktballetjes in ca. 10 minuten goudbruin. Tussendoor 1 of 2 keer losschudden.
  • Serveer eventueel met wat sweet chilisaus

Tip:

Houd je van extra pittig, gebruik dan wat extra srirachasaus of peper in het gehakt.

Tip:

Maak je ze vooruit, dan kun je ze voor gebruik even opwarmen in de magnetron.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners