Pittige bonenschotel - vegan

Met kidneybonen kun je alle kanten op. Ze passen ook goed in een vegetarisch of vegan menu.
Ik heb een vegan recept voor je met o.a. kidneybonen, haricots verts, paprika, zoete aardappelblokjes, tomaat en sweet chilisaus. Het is een gezond recept dat ook erg gemakkelijk en snel te maken is. Het past ook uitstekend in het TipTopper dieet.
In het recept heb ik gele paprika gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook gewoon rode paprika gebruiken.
Wil je het gerecht extra pittig, voeg dan extra sweet chilisaus toe.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 250 gram haricots verts (of sperziebonen)
  • 1 blikje kidneybonen (400 gr)
  • 1 puntpaprika
  • 1 prei
  • 250 gram zoete aardappelblokjes (Aviko, diepvries)
  • 100 gram tomaatjes (snoeptomaatjes of cherrytomaatjes)
  • 3 takjes peterselie
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • 1 maggiblokje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Pittige bonenschotel - vegan

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 20 minuten

  • Verwijder de puntjes van de haricots verts en snij in stukjes van ca. 2 cm.
  • Kook de haricots verts in water met een beetje zout ca. 10 minuten.
  • Was de prei en snijd in halve ringetjes.
  • Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de paprika. Snijd vervolgens in stukjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de prei en paprika op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten.
  • Verkruimel het maggiblokje en voeg toe.
  • Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak 5 minuten mee.
  • Was de tomaatjes en snijd door midden (of in plakjes, afhankelijk van de grootte).
  • Voeg de tomaat toe, evenals de sweet chilisaus.
  • Giet de kidneybonen in een vergiet en spoel af met water. Voeg de bonen vervolgens toe.
  • Giet de haricots verts af en voeg eveneens toe.
  • Snijd de peterselie fijn en voeg toe.
  • Laat het geheel goed doorwarmen en voeg naar smaak peper en zout toe, en als je het gerecht pittiger wilt ook extra chilisaus.

Tip:

Kies eens voor andere bonen of kikkererwten

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners