Parelcouscous met vegetarische kipstukjes

Parelcouscous is één van mijn favoriete gerechten uit de Marokkaanse keuken. Ik houd erg van de combinatie van smaken: hartig, een beetje pittig en een beetje zoetig.
Het is ook nog eens gemakkelijk en snel te maken. Je kunt er qua ingrediënten ook uitgebreid mee variëren.
Ik heb een heerlijk recept voor je van parelcouscous met vegetarische kipstukjes.
Dit kun je ook vervangen door stukjes kip of shoarmavlees (al dan niet plantaardig).
Heb je niet alle kruiden in huis, dan kun je deze ook vervangen door shoarmakruiden of ras el hanout, een kant en klaar Marokkaans kruidenmengsel.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 100 gram parelcouscous
  • 200 gram vegetarische kipreepjes
  • 50 gram rozijnen
  • 12 gedroogde abrikozen
  • 100 gram snoeptomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 kleine rode puntpaprika
  • 4 takjes munt (of 2 theelepels gedroogd)
  • 2 takjes peterselie (of 1 theelepel gedroogd)
  • 1 theelepel gehakte knoflook (Go-Tan) of knoflookpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 maggiblokjes
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • 2 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
Parelcouscous met vegetarische kipstukjes, abrikoos en munt
Parelcouscous met vegetarische kipstukjes, abrikoos en munt

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 25-30 minuten

  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Wel de rozijnen in een bakje met heet water in ca. 10 minuten.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan of wokpan en fruit de ui en paprika in ca. 5 minuten zacht.
  • Voeg de kipstukjes en alle kruiden, behalve de munt en peterselie toe en bak ca. 5 minuten mee.
  • Verkruimel de maggiblokjes en voeg toe.
  • Snijd 8 abrikozen in reepjes en voeg toe, evenals de gewelde rozijnen.
  • Snijd de tomaatjes door de helft en voeg toe.
  • Voeg ook de sweet chilisaus toe.
  • Ris de blaadjes van de takjes munt. Houd een paar blaadjes van de munt achter voor de garnering en snijd de rest van de blaadjes fijn en voeg toe.
  • Snijd de peterselie fijn en houd wat achter voor de garnering.
  • Roer alles goed door en laat nog ca. 5 minuten doorwarmen op zacht vuur. Wordt het geheel te droog, voeg dan een scheutje water toe.
  • Voeg de parelcouscous toe in de pan, roer alles goed door en maak op smaak met zout en peper.
  • Snijd de overgebleven abrikozen in reepjes.
  • Schep de couscous op de borden en garneer met de reepjes abrikoos en de achtergehouden blaadjes munt en peterselie.

Servies:

Het gebruikte diepe blauwe bord is verkrijgbaar in de TipTopper Shop.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners